Mobilabonnemang utan surf

När man tittar på mobilabonnemang vill man oftast ha surf. Därför är mobilabonnemang utan surf väldigt ovanliga. Så ovanliga att det bara finns en mobiloperatör som erbjuder det.

På den här sidan hittar du:

  • Alla mobilabonnemang utan surf
  • Mobiltelefoner som fungerar utan surf

Finns det mobilabonnemang utan surf?

Ja, det finns ett mobilabonnemang utan surf. Det är Karma mobil som erbjuder ett abonnemang för 49 kronor per månad. Då får du 100 fria sms och samtal kostar 45 öre per minut. Perfekt för dig som inte har en smarttelefon. Enda nackdelen är att du måste vara senior.

0 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
49 kr/mån
Mer info

Jämför mobilabonnemang med lite surf

Då det bara finns ett abonnemang utan surf är det näst bästa mobilabonnemang med lite surf. Idag erbjuder flera mobiloperatörer abonnemang med lite surf till ett lågt pris. 

Innan du surfar in och väljer första bästa abonnemang är det alltid bra att jämföra mobilabonnemang mot varandra för att se vilken täckning de har, hur mycket surf och vad de kostar. På så sätt får du ett abonnemang mer anpassat för dig. 

Här ser du några av de bästa abonnemangen med lite surf med 2 GB, 3 GB och 4 GB. 

2 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
129 kr/mån
Mer info
3 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
50 kr/mån i 4 månader därefter 100 kr/mån
Mer info
Bästa minipaketet!
4 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
49 kr/mån i 6 månader därefter 99 kr/mån
Mer info

Vimla 3 GB – Med Vimlas abonnemang får du fria samtal och sms. Du kan även spara oanvänd surf till när du bättre behöver den. Vimla har blivit årets operatör fem år i rad. 

Hallon 4 Gb – Hos Hallon får du ofta ett rabatterat abonnemang som ny kund. Om du använder lite surf sparas det som är över. Givetvis ingår även fria samtal och sms. 

Halebop 2 GB – Halebop erbjuder en kundtjänst som har öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Är du ute efter ett mobilabonnemang med lite surf hittar du det här. 

Varför behöver jag surf på mobilen?

Det är alltid bra med lite surf på mobilen, även om du inte surfar på sociala medier eller lyssnar på Spotify. Surf behövs för många tjänster och vissa är ofta nödvändiga för att du till exempel ska kunna hantera dina bankärenden eller köpa biljetter via mobilen

Exempel på tjänster och appar som kräver surf:

  • BankID – behövs ofta för att logga in på banken, Skatteverket och andra myndigheter. 
  • Swish – ska du köpa biljetter, betala i en gårdsbutik eller liknande kan det ibland behövas Swish. 
  • Kartappar – behöver du en vägbeskrivning behövs data för att hitta din plats men också för att visa dig vägen för det du söker.

Surf behövs ofta för olika appar och uppdateringar som sker i din telefon. Din telefon behöver till exempel data för att genomföra viktiga säkerhetsuppdateringar. Självklart kan du koppla upp telefonen på WiFi och då inte behöva använda din egen surf. Det finns däremot inte tillgängligt överallt. 

Så även om du är ute efter ett abonnemang utan surf kan det vara värt att tänka om. Till en väldigt låg kostnad får du ett abonnemang med lite surf som kan hjälpa dig mycket i vardagen. 

Vem behöver ett mobilabonnemang utan surf?

Har du en telefon som inte kan använda internet på något vis är det självklart onödigt med surf. Använder du inte heller internet på din mobiltelefon passar ett abonnemang utan surf dig. 

Mobiltelefoner för dig som inte behöver surf

Varför köpa en dyr smartphone om du ändå inte ska använda surf. Istället har vi satt ihop en lista på bra mobilmärken som erbjuder telefoner som inte använder någon mobildata. 

Doro – erbjuder flera alternativ för dig som vill ha en mobiltelefon utan internet. Tydliga knapptelefoner från ett välkänt märke. 

Nokia – klassisk mobiltillverkare som bland annat har Nokia 105 som ett bra alternativ för dig som vill ha en telefon utan surf. 

Emporio Euphoria – enkel telefon anpassad för samtal och sms. Allt du vill ha om du vill ha en mobiltelefon utan internet. 

Tänk på att om du väljer en mobiltelefon utan surfmöjligheter fungerar de inte på alla mobilnät. Kolla därför vilka nät mobiltelefonen använder och sedan vilka nät operatören använder. Då slipper du ha köpt en mobiltelefon som du sedan inte kan använda. 

Är du osäker kan du alltid kontakta mobiloperatören och fråga om den aktuella telefonen fungerar hos dem eller inte. 

Svar på vanligt ställda frågor

Finns det kontantkort utan surf?

Ja, det finns kontantkort utan surf. Du fyller oftast på kontantkortet med pengar och betalar endast för det du ringer och smsar.

Kan man skicka sms utan surf?

Ja, det kan du. Det krävs ingen surf för att skicka vanliga sms. Har du en iPhone kan du inte skicka iMessage till andra iPhones utan surf. Det skickas då istället som ett vanligt sms.

Kan man använda iPhone FaceTime utan surf?

Nej, det går inte. Du måste ha surf på din telefon eller vara uppkopplad till WiFi för att kunna ringa FaceTime.

Finns det mobilabonnemang utan surf för seniorer?

Ja, Karma Mobil har ett abonnemang utan surf som passar utmärkt för pensionärer eller seniorer.

Vilka mobilabonnemang har minst surf?

Vimla, Hallon, Halebop och Fello har alla bra mobilabonnemang med lite surf.