Jämför telefonabonnemang

Vilket abonnemang passar dig? Det finns så många att välja på att det kan vara bra att enkelt kunna jämföra telefonabonnemang utifrån dina behov. Hos oss hittar du över 20 mobiloperatörer där vi samlat all information om vad som är bra och dåligt med respektive operatör.

På den här sidan hittar du:

 • Billiga telefonabonnemang
 • Bäst i test just nu
 • Uppdaterade priser och exklusiva rabatter

Bästa telefonabonnemangen 2023

För att göra det enkelt för dig har vi sammanställt och jämfört de olika operatörernas abonnemang med bland annat priser och surfmängd. Två av de vanligaste sakerna människor jämför. 

Bästa minipaketet!
4 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
49 kr/mån i 6 månader därefter 99 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
74 kr/mån i 6 månader därefter 149 kr/mån
Mer info
Bästa storpaketet!
20 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
115 kr/mån i 4 månader därefter 230kr/mån
Mer info

Jämför fler telefonabonnemang i listan nedan

Surfmängd
GB
Fri surf
GB
Fri surf
Kategorier
Spara oanvänd surf
Bindningstid
5G
Hittade 126 mobilabonnemang
Fri surf surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
379 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
19 kr/mån i 3 månader därefter 99 kr/mån
Mer info
3 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
19 kr/mån i 3 månader därefter 89 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
19 kr/mån i 3 månader därefter 99 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
29 kr/mån i 3 månader 119 kr/mån
Mer info

Är det bäst att välja det billigaste telefonabonnemanget?

Några av de vanligaste sökningarna kring abonnemang är just för billiga telefonabonnemang. Ingen vill betala mer än nödvändigt men ändå få ut det mest prisvärda abonnemanget. Idag får du ofta fria samtal och sms till de flesta abonnemang. Därför är det surfmängden du får betala för eller andra tillval du gör. 

Titta därför på hur mycket du surfar, om du ringer utomlands och vilken täckning din mobiloperatör har. Det gör att du lättare kan hitta det billigaste mobilabonnemanget som passar dig. Det finns fler saker att jämföra när du letar nytt abonnemang.

När du tittar på abonnemang med lågt pris ska du titta på: 

 • Erbjudande: Är priset ett rabatterbjudande från operatören. Om det är det är det viktigt att du tittar på hur länge erbjudandet gäller. Gäller erbjudandet om sänkt pris i några månader eller upp till ett år? Det gör att du kan räkna ut vad du sparar. 
 • Ordinarie pris: Även om priset med erbjudande låter bra måste du kolla på vad kostnaden blir med ordinarie pris. Det kan bli dyrare på sikt med det ordinarie priset. 
 • Uppfylls dina behov: Det finns många billiga telefonabonnemang men alla passar inte dina behov. Kolla därför vad som är viktigt för dig. Är det enbart pris, surfmängd eller andra behov du har? Det hjälper dig att hitta rätt abonnemang för dig. 

Lågprisoperatörer har en låg månadskostnad även när erbjudandet tar slut. Titta därför gärna mer på operatörer som Hallon och Vimla som erbjuder låga priser på sina abonnemang. 

Att tänka på när du väljer telefonabonnemang

När du ska byta abonnemang är det bra att fundera på vad som är viktigt för dig. Med hjälp av dina svar kring vad som är viktigt blir det lättare för dig att avgöra vilket abonnemang du ska ha. 

 • Var kommer du använda telefonabonnemanget?
 • Hur mycket surf behöver du varje månad? 
 • Vill du kunna spara surfen varje månad?
 • Vad får abonnemanget kosta?
 • Vill du köpa till en telefon till en ditt telefonabonnemang?
 • Vill du kunna ringa utomlands?
 • Är det viktigt med bra kundsupport?
 • Är det viktigt med en hög kundnöjdhet?
 • Spelar bindningstid eller uppsägningstid roll?
 • Är du pensionär, student eller vill du ha ett familjeabonnemang?

Var du kommer använda telefonen

Det viktigaste när du skaffar dig ett abonnemang är täckningen. Utan den spelar inte fria samtal och fri surf någon roll. Kolla därför på operatörens webbplats hur deras täckning är i området där du spenderar din tid. 

Hur mycket surf du behöver

Surfmängden har idag blivit den vägledande faktorn för hur mycket ett abonnemang kostar. Kolla upp hur mycket surf du gör av med varje månad. Då vet du om du behöver skaffa ett abonnemang med mer eller mindre data. Något som kan spara dig pengar i långa loppet. 

Pris på abonnemang

Alla vill ha ett biligt abonnemang. Billigt betyder inte bra. Vill du ha fri surf och även att kunna ringa utomlands? Det gör att ditt abonnemang kommer bli dyrare. Behöver du bara lite surf och ringer du och smsar du mest? Ja, då kan du hitta billigare abonnemang. 

Du avgör vad som är viktigt för dig. Till slut kan du jämföra telefonabonnemang och utifrån dina kriterier välja det bästa för dig.

Telefonabonnemang utan bindningstid

De flesta abonnemang erbjuds idag utan bindningstid. Det gör det lätt för dig att byta eller säga upp ditt abonnemang när dina behov förändras.

Du kanske hittar ett bra erbjudande för ett liknande abonnemang eller ett ännu bättre. Då behöver du bara säga upp ditt nuvarande abonnemang och byta. Vanligtvis har du en uppsägningstid på en månad.  

Vanliga frågor & svar

Vilket telefonabonnemang är billigast?

Det billigaste abonnemanget varierar från vecka till vecka. Titta på billiga mobiloperatörer som Hallon och Penny för att hitta ett billigt abonnemang.

Vilka abonnemang erbjuder fri surf?

Det finns ett flertal abonnemang med fri surf. Lättast är att jämföra abonnemang med fri surf på vår sida.