Fello

Fello är en populär lågprisoperatör. Men medför det låga priset att du får sämre kundsupport och ett långsammare nät, eller finns det bara fördelar med att teckna sig för ett Fello-abonnemang?

Snabbfakta:

  • Fria samtal, mms och sms inom Sverige.
  • Går i Telias starka mobilnät.
  • Du kan spara 25 GB surf till nästa månad.

Jämför mobilabonnemang från Fello

Nedan hittar du aktuella priser för alla mobilabonnemang som Fello erbjuder.

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Fello?

Ja, det är en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Fello. De är nämligen en operatör som erbjuder mobilabonnemang till bra priser, och så även bra kundsupport. Fello erbjuder alltså många av de stora operatörernas fördelar, men få av lågprisoperatörernas nackdelar.

Fellos mobilabonnemang

Fello erbjuder betydligt färre abonnemang jämfört med operatörer såsom Telenor och Telia. Hos dem kan du välja på omkring 5 abonnemang, och som mest kan du få 22 GB surf per månad.

Du får ta med surfpotten inom EU

Tack vare EU:s ”roam like home” (surfa som-hemma)-initiativ kan du ta med delar av den surfpott du får av Fello inom länder som inkluderas i EU- och EES-samarbetet.

Här är Fello särskilt starka då du får ta med hela din surfpott inom EU. Branschstandarden är nämligen att du får ta med ungefär hälften av surfpotten när du reser inom EU/EES.

Du får spara din surf

Hos Fello får du spara 25 GB surf från en månad till nästa. Det är tacksamt att få spara sin mobilsurf månad till månad, men att bara få spara 25 GB surf är lite snålt. I synnerhet om du jämför med den konkurrerande lågprisoperatören Vimla där du får spara 100 GB surf.

Slopad bindnings- och uppsägningstid

Som rubriken säger slipper du såväl uppsägnings- som bindningstid när du väljer att teckna dig för ett Fello-abonnemang. Tack vare att bindningstiden är obefintlig kan du såväl byta som avsluta ditt abonnemang när du vill, vilket är någonting som många uppskattar.

Det är inte ovanligt att erbjuda mobilabonnemang utan bindnings- och uppsägningstid, men det faktum att Fello gör det ska bara ses som positivt.

Ditt abonnemang rabatteras i 2 månader

Som ny kund hos Fello behöver du bara betala halva priset för ditt abonnemang under två månaders tid, oavsett vilket abonnemang du tecknar dig för. Det är generöst, men denna rabatt är samtidigt ganska obetydlig i det långa loppet.

Barn, seniorer och studenter får mer för pengarna

Om du tillhör någon av de ovanstående grupperna får du särskilt mycket surf för pengarna. Barn och seniorer får mellan cirka 20 och 30 % mer surf än normalt, medan studenter i regel får mellan 100 och 150 % mer surf för pengarna.

Fello är alltså en operatör som passar särskilt bra för studenter, barn och äldre.

Regler för kundgrupperna

  • Du är barn när du är under 18 år gammal.
  • Du är student när du studerar på grundskola, högskola eller universitet.
  • Du är senior från och med du är 55 år gammal.

Fello ger inget stöd för 5G-nätet

Idag får du som bäst 4G-täckning när du är kund hos Fello. 4G-nätet är snabbt, men samtidigt är ett framtida stöd för 5G såväl efterlängtat som behövligt.

Du kan inte få obegränsad surf

Med det dyraste mobilabonnemanget från Fello får du som mest strax över 20 GB surf per månad. Som maximalt blir strax över 40 GB om du sparar precis alla data. Det är relativt lite, i synnerhet om du använder datatunga tjänster såsom Youtube och Netflix.

Ett stöd för obegränsad surf, eller åtminstone en större månatlig surfpott hade varit tacksamt. Om du vill ha tillgång till fri surf är det en god idé att läsa vår recension av Chili Mobil, som i sin tur erbjuder det.

Fello erbjuder inte abonnemang med mobil

När du beställer ett abonnemang hos Fello får du inte möjlighet att välja till en telefon. Om du vill ha en ny telefon i samband med tecknandet av ditt mobilabonnemang måste du alltså köpa en telefon på något annat ställe.

Fello går i Telias nät

Fello går i Telias nät, som är ett av de bästa mobilnäten i Sverige. I princip alla mobilnät erbjuder bra täckning i medelstora till stora städer. Men som tumregel är faktiskt Telias nät bäst på landsbygden, även om lokala variationer förekommer. 

Fellos kundsupport

Du kan chatta med Fello-supporten

Det går bra att chatta med Fellos kundsupport på vardagar mellan 8.00 och 17.00. Vanligtvis ligger svarstiden på bara några minuter.

Fello erbjuder support via telefon

Det är ovanligt att få tillgång till telefonsupport som kund hos en lågprisoperatör, men hos Fello får du faktiskt det. I skrivande stund har telefonsupporten öppet på vardagar mellan 09.00-15.00. 

Erbjuder Fello någon applikation?

Som kund hos Fello får du inte tillgång till någon applikation. Samtidigt fungerar tjänsten ”Mitt Fello” precis som en mobil app, så avsaknaden av en mobil app är inte stor. På Fellos webbaserade mina sidor-sektion kan du bland annat:

  • Kontrollera hur mycket surf du har kvar.
  • Kontrollera om du betalt dina fakturor.
  • Köpa mer surf.

Vanliga frågor & svar om Fello

Erbjuder Fello mobilt bredband?

Nej, som det ser ut idag erbjuder Fello inte något mobilt bredband. Fello satsar alltså helt och fullt på att erbjuda prispressade mobilabonnemang.

Vilket nät använder Fello?

Fello går i Telias nät, som är ett av de bästa mobilnäten i Sverige.

Vem äger Fello?

Fello grundades av två privatpersoner år 2013, men köptes upp av Telia 2019 som i numera är ensamma ägare av företaget. Två andra operatörer som Telia äger inkluderar Halebop och Telia själva förstås.

Erbjuder Fello företagsabonnemang?

Nej, Fello erbjuder idag inga företagsabonnemang. Men moderbolaget Telia erbjuder det om företagsabonnemang är någonting du är intresserad av.

Är det lätt att byta från Telia till Fello?

Ja, det är enkelt att byta från Telia till Fello. När du gör det sköter nämligen Fello bytet per automatik, men bara så länge du inte har någon bindningstid kvar hos Telia.

Är det lätt att byta från Halebop till Fello?

Ja, det är mycket enkelt. Vid ett byte från Halebop till Fello sköter Fello uppsägningen åt dig utan att du behöver göra någonting förutsatt att du inte har någon bindningstid kvar hos Halebop.

Hur lång leveranstid har Fello?

Fello har vanligtvis en leveranstid på mellan 2 och 5 arbetsdagar.

Andra mobiloperatörer