Halebop

Halebop är en lågprisoperatör som går i Telias nät. Men hur är täckningen egentligen, och hur står sig de priser Halebop tar ut jämfört med andra operatörer?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Snabbfakta:

 • Fria samtal och SMS inom Sverige.
 • Du får spara din surf från månad till månad.
 • Supporten har öppet dygnet runt alla dagar i veckan.

Jämför mobilabonnemang från Halebop

OrdinarieStudent
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
429 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
369 kr/mån
Mer info
20 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
319 kr/mån
Mer info
6 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
209 kr/mån
Mer info
2 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
129 kr/mån
Mer info
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
359 kr/mån Ordinarie pris: 429 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån Ordinarie pris: 369 kr/mån
Mer info
20 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
249 kr/mån Ordinarie pris: 319 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Halebop?

Ja, det är är bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Halebop. De erbjuder bra support, bra appar och inte minst bra priser på sina abonnemang. Små tillkortakommanden är att stöd för 5G inte inkluderas i de billigaste abonnemangen, och att du inte kan ringa till supportavdelningen. 

Men allt som allt ger Halebop dig mycket för pengarna. Fördelarna är alltså betydligt större än nackdelarna, så Halebop är alltså ett bra val för dig som är ute efter ett nytt mobilabonnemang. 

Halebops mobilabonnemang

Halebop erbjuder både mobilabonnemang samt abonnemang för mobilt bredband, och så även kontantkort. Nedan berättar vi om hur Halebops tjänster såväl utformade som prissatta.

Du får ta med surfen inom EU

Som kund hos Halebop får du ta med hela eller delar av din surfpott inom EU. Idag får du ta med hela surfpotten om du har en surfpott på upp till 50 GB, och halva surfpotten om du har en surfpott på 100 GB. Att som mest få ta med en surfpott på 50 inom EU/EES GB är riktigt starkt.

Värt att veta är att många av Halebops konkurrenter endast låter dig ta med en surfpott på mellan 10 och 20 GB inom EU.

Du får spara din surf månad till månad

Halebops erbjuder en funktion som heter ”rollover”, som låter dig spara upp till 100 GB extra surf per månad. Principen är löjligt enkel; har du ett abonnemang på 10 GB surf per månad får du som mest spara 10 GB surf till nästa månad, så din totala surfpott blir 20 GB. Du får alltså spara en månadspott, oavsett vilket abonnemang du skaffar.

Du ska även veta att det inte finns någon giltighetstid på Halebops rollover. Så länge du har ett aktivt abonnemang kan du nämligen spara din surf utan att behöva oroa dig för att surfen ska tas ifrån dig.

Bindningstid och uppsägningstid

Hos Halebop har du ingen bindningstid, men du har däremot en månads uppsägningstid. Du kan alltså byta till ett annat Halebop-abonnemang precis när du vill, men om du vill byta till en annan operatör måste du säga upp ditt abonnemang i tid.

Halebop erbjuder frivillig bindningstid

När du tecknar dig för ett mobilabonnemang hos Halebop kan du välja att inkludera en bindningstid på 12 månader för att således få ett lägre månadspris. Om du ändå tänkt att behålla ditt Halebop-abonnemang lite länge är det därför en bra idé att skaffa ett abonnemang med bindningstid.

Studenter får rabatterade abonnemang

Som senior eller barn får du inte någon fast rabatt på ditt Halebop-abonnemang, men det får du däremot som student. Rabatten för studenter ligger på mellan cirka 15 och 20 % av månadsavgiften, vilket är ett riktigt stort prisavdrag. 

Någon inledande ”halva priset-rabatt” på två eller tre månader får du inte hos Halebop. Men det spelar ingen större roll då de rabatterna sällan medför någon betydande besparing i det långa loppet.

Du kan surfa i 5G-nätet

Om du tecknar dig för ett lite mer påkostat mobilabonnemang hos Halebop får du tillgång till Telias 5G-nät. Värt att veta är att det är långt ifrån alla lågprisoperatörer som erbjuder ett bra stöd för 5G, så här presterar Halebop starkt.

Du får inte tillgång till obegränsad surf

Om du skaffar ett mobilabonnemang hos Halebop får du som mest tillgång till 100 GB surf (200 GB med rollover). Moderbolaget Telia erbjuder i sin tur obegränsad surf-abonnemang, men Halebop gör det som sagt inte. Det är lite av ett tillkortakommande från Halebops sida.

Du kan teckna abonnemang med mobil

Hos Halebop får du möjlighet att skaffa en rabatterad mobiltelefon i samband med att du tecknar dig för ett mobilabonnemang. Sortimentet av telefoner är stort, och du kan bland annat välja på nedanstående telefonmodeller:

 • iPhone (alla nya modeller).
 • Samsung (Galaxy, Flip m.fl.)
 • Xiaomi (alla nya modeller).

Det är relativt få lågprisoperatörer som erbjuder dig som kund att inkludera en telefon i mobilabonnemanget, så även här presterar Halebop starkt.

Halebop erbjuder mobilt bredband

Hos Halebop kan du beställa mobilt bredband kontant som har en giltighetstid på mellan 2 och 30 dagar. Som mest får du en surfpott på 15 GB per månad som du även kan ta med dig inom EU/EES.

Halebop erbjuder kontantkort

Halebop erbjuder ett särskilt stort utbud av kontantkort. Hos dem kan du bland annat beställa kontantkort med obegränsad surf, vilket är lite konstigt då du inte kan teckna dig för det med Halebops vanliga mobilabonnemang. 

Halebop går i Telias nät

Halebop går tillsammans med lågprisoperatören Fello (och Telia själva) i Telias nät. Det medför att du får tillgång till ett riktigt starkt mobilnät om du tecknar dig för Halebop, och detta då Telias nät ger dig bra täckning på såväl landsbygd som i medelstora och större städer. 

Halebops kundsupport

Många lågprisoperatörer ”snålar in” på kundsupporten, men Halebop hör inte till den skaran. Kundsupportavdelningen hos Halebop håller nämligen öppet dygnet runt alla dagar i veckan, vilket är svårslaget.

Du kan chatta och mejla till Halebop

Halebops mail- och chattsupport har som vi precis nämnt öppet dygnet runt.

Du kan inte ringa till supportavdelningen

Det enda tillkortakommandet är att du inte får möjlighet att ringa till supportavdelningen. Om tillgång till telefonsupport är ett måste rekommenderar vi att du läser vår recension om en annan lågprisoperatör, nämligen Comviq som i sin tur erbjuder det.

Halebop erbjuder Mina Sidor

Denna operatör ger dig tillgång till en tjänst som kallas för ”Mina Sidor”, som alla kunder får tillgång till. På Mina Sidor kan du bland annat:

 • Kontrollera om du betalat dina fakturor.
 • Kontrollera hur mycket surf du sparat.
 • Kontakta kundsupporten.
 • Köpa mer surf.
 • Stänga av din möjlighet att använda betaltjänster.

Halebops erbjuder appar för iOS och Android

Halebops appar för iOS (iPhone) och Android (Samsung m.fl.) är faktiskt riktigt populära, vilket är ovanligt för mobila appar för mobiloperatörer. Applikationerna är gratis att använda, och precis som för Mina Sidor-funktionen använder du Bank-ID för att logga in. 

De applikationer som Halebop erbjuder är egentligen inte helt nödvändiga då du ändå kan göra exakt samma saker på Mina Sidor. Samtidigt ska vi inte skälla på Halebop för att de erbjuder någonting bra och genomtänkt, så apparna ska faktiskt räknas som ett trevligt plus i kanten.

Vanliga frågor & svar om Halebop

Hur fungerar det att surfa inom Europa med Halebop?

Med Halebop kan du ta med en surfpott på maximalt 50 GB när du reser inom EU/EES. Värt att veta är att Storbritannien inte längre inkluderas i EU/EES-samarbetet.

Erbjuder Halebop abonnemang för företagsanvändare?

Nej, Halebop erbjuder idag inga företagsabonnemang. Moderbolaget Telia gör däremot det, som du kan läsa mer om i vår recension av Telia.

Hur köper jag mer surf hos Halebop?

Köpa mer surf kan du göra genom att antingen logga in på Mina Sidor eller i någon av Halebops appar som finns tillgängliga för iOS och Android.

Vem äger Halebop?

Halebop är ett helägt dotterbolag till Telia.

Är Halebop en billig operatör?

Ja, Halebop är en lågprisoperatör som erbjuder billiga abonnemang för såväl mobiltelefoni som mobilt bredband. Det lägsta priset hos Halebop får du idag som student, men de ordinarie priserna är också konkurrenskraftiga.