comviq

Comviq

Comviq är generellt sett kända för att vara en billig mobiloperatör. Men erbjuder de fortfarande billiga abonnemang, och hur bra täckning är det i deras mobilnät egentligen?

Snabbfakta:

 • Fria samtal och SMS inkluderas inom Sverige.
 • Täckningen är bra då Comviq går i Tele2:s och Telenors nät.
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid.

Jämför mobilabonnemang från Comviq

Nedan finner du alla mobilabonnemang från Comviq. Sortera och hitta rätt abonnemang för dig!

OrdinarieStudentSeniorFamiljBarn & Ungdom
30 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
275 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
225 kr/mån
Mer info
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
375 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
175 kr/mån
Mer info
4 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
125 kr/mån
Mer info
30 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
112 kr/mån i 3 månader därefter 225 kr/mån
Mer info
6 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
95 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
87 kr/mån i 3 månader därefter 175 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
137 kr/mån i 3 månader därefter 275 kr/mån
Mer info
30 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
225 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
275 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
175 kr/mån
Mer info
6 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
125 kr/mån
Mer info
30 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
420 kr/mån för 2 personer
Mer info
30 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
112 kr/mån i 3 månader därefter 225 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
137 kr/mån i 3 månader därefter 275 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
87 kr/mån i 3 månader därefter 175 kr/mån
Mer info
6 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
95 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Comviq?

Ja, det är en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Comviq. Främst då de ger dig tillgång till mobilabonnemang som är bra prissatta, men även då du kan inkludera en mobil i abonnemanget samt surfa via 5G-nätet. De erbjuder även telefonsupport, vilket är ovanligt hos lågprisoperatörer.

Comviqs mobilabonnemang

Comviq erbjuder idag cirka 10 mobilabonnemang. Det billigaste abonnemanget inkluderar 4 GB surf, och det mest påkostade abonnemanget inkluderar 200 GB surf. Fria samtal och sms får du ta del av oavsett vilket abonnemang du väljer, vilket är standard inom branschen.

Det faktum att Comviq erbjuder många typer av mobilabonnemang är positivt. Detta då det blir enkelt för dig att hitta ett bra abonnemang som passar de villkor du har. Något vi inte gillar är att du inte får spara surf på alla abonnemang.

Ett annat tillkortakommande är att det bara är de lite mer påkostade abonnemangen som ger dig tillgång till 5G-nätet. Men det går samtidigt inte att klaga allt för högljutt, för andra lågprisoperatörer såsom Vimla och Halebop bar inte ännu infört stöd för 5G i några av deras abonnemang.

Du får bra surfvillkor inom EU

När du surfar inom EU och EES får du ta med din surfpott. Hur mycket du får ta med beror på vad du har för abonnemang. Om du skaffar det billigaste abonnemanget får du behålla din surfpott på 4 GB, och om du skaffar det dyraste abonnemanget är det i stället 20 GB surf inom EU som gäller.

Att som mest få ta med 20 GB av din svenska surfpott när du befinner dig inom EU är riktigt generöst. Andra lågprisoperatörer såsom Vimla sätter upp en gräns på 10 GB, men Comviq är som sagt mer generösa än så.

Du får spara din surf

Hur mycket surf du får spara beror på vilken abonnemang du skaffar. Med det billigaste abonnemanget får du inte spara någon surf över huvud taget, men med övriga abonnemang får du spara hälften av din månatliga surfpott.

Så om du har en surfpott på 200 GB får du alltså spara 100 GB, vilket medför att din surfpott som mest kan ligga på 300 GB om du har det mest påkostade Comviq-abonnemanget.

Att som mest få spara 100 GB surf varje månad är helt normalt om du skaffar ett abonnemang hos en lågprisoperatör. Med det sagt är Comviqs insats inom den här kategorin varken bra eller dålig.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Hos Comviq är såväl uppsägningstiden som bindningstiden slopad. Här kan du alltså byta till ett abonnemang hos en annan operatör utan krångel om du skulle vara missnöjd, vilket är en trygghet som många uppskattar.

Inga rabatterade abonnemang

Du får inga rabatterade inledande månader, såsom tre månader till halva priset. Men att du inte får någon inledande rabatt gör inte så mycket. Detta då den rabatten är så pass liten om du planerar att du ska vara kund hos Comviq under en längre tid.

Special-abonnemang för barn, studenter och seniorer

Som rubriken säger får du en fast rabatt om du tecknar ett student-, barn- eller seniorabonnemang. Utöver den fasta rabatten får du även en tillfällig rabatt på 3 månader. De erbjudanden som Comviq ger dessa kundgrupper är alltså bättre än genomsnittet, sett till hur andra operatörer prissätter sina abonnemang.

Du får tillgång till 5G-nätet

Att få tillgång till 5G-nätet hos en lågprisoperatör är relativt ovanligt, men hos Comviq får du faktiskt det. Hos Comviq kan du nämligen surfa i 5G-nätet i upp till 100 Mbps, vilket är fullt tillräckligt för att du ska kunna streama från Netflix i 4K-kvalitet från fyra enheter på en och samma gång. 

Det hade förstås varit trevligt om Comviq erbjöd full hastighet i 5G-nätet, men att få surfa med en maximal hastighet på 100 Mbps är samtidigt en utmärkt prestation.

OBS! Värt att tänka på är att de billigare abonnemangen hos Comviq inte ger stöd för 5G-nätet. Där är det som bäst 4G-täckning som gäller.

Det går inte att få obegränsad surf

Comviq erbjuder idag inte några abonnemang med obegränsad surf. Det är lite av ett tillkortakommande då streamingappar såsom Netflix drar upp till omkring 7 GB data per timme. Om du vill skaffa ett abonnemang med obegränsad surf rekommenderar vi att du läser våra omdömen för Tele2 och Chili Mobil.

Du kan skaffa abonnemang med mobil

Att kunna skaffa en prisnedsatt mobil tillsammans med sitt mobilabonnemang är ovanligt hos lågprisoperatörer, men hos Comviq går det utmärkt. Exempel på telefoner du kan välja på inkluderar:

 • Alla nya modeller från Apple (iPhone).
 • Alla nya modeller från Samsung (Galaxy och Fold m.fl.).
 • Alla nya modeller från Xiaomi.
 • Alla nya modeller från Motorola.

Comviq erbjuder mobilt bredband

Comviq ger dig tillgång till mobilt bredband utan startavgift samt bindningstid, men om du beställer ett abonnemang med bindningstid på 24 månader får du med en router på köpet. Sammanlagt finns det två abonnemang att välja på, och allt som skiljer sig är bindningstiden. Fri surf inkluderas nämligen alltid.

Comviq erbjuder kontantkort

Du får möjlighet att skaffa mobilabonnemang med kontantkort hos Comviq, men de abonnemangen är inte särskilt bra utformade. För det första får du inte tillgång till 5G-nätet, för det andra är surfpotten inom EU snålt tilltagen och för det tredje kostar såväl samtal som sms pengar.

Comviq går i Tele2:s nät

Då denna operatör går i Tele2:s och Telenors nät har du i regel en bra täckning var du än befinner dig. Men Telias är samtidigt betraktat som bäst i landsbygd. Om du vill skaffa ett mobilabonnemang hos en operatör som går i Telias nät rekommenderar vi att du läser våra omdömen för Fello och Halebop.

Comviqs kundsupport

Denna operatör erbjuder bättre kundsupport jämfört med i princip alla lågprisoperatörer. Kontaktvägarna är många, vilket du kommer att märka nedan.

Du kan chatta och mejla till kundsupporten

Hos Comviq kan du både chatta och e-posta till supportavdelningen. Som tumregel får du snabbast svar om du chattar, men som sagt går det även bra att skicka ett e-postmeddelande om du inte har så bråttom.

Du kan ringa till supportavdelningen

Att kunna ringa till kundsupporten är ovanligt när man är kund hos en lågprisoperatör, men hos Comviq kan du faktiskt det alla vardagar mellan 09 – 17. För att nämna ett exempel erbjuder den nära konkurrerande operatören Chili Mobil inte support via telefon.

Du kan hålla koll på allt viktigt via mina sidor

När du har ett mobilabonnemang hos Comviq får du tillgång till såväl webbaserade ”mina sidor”, som en applikation som finns tillgänglig för både iOS (iPhone) och Android (Samsung m.fl.). Med appen eller via mina sidor kan du bland annat:

 • Kontrollera hur mycket mobilsurf du har kvar.
 • Kontrollera hur mycket mobilsurf du har sparat.
 • Kontrollera om, när och hur du betalat dina fakturor.
 • Köpa mer surf. 

Vanliga frågor & svar

Erbjuder Comviq mobilabonnemang för företag?

Nej, idag erbjuder Comviq inte mobilabonnemang för företagsanvändare.

Kan jag surfa med Comviq utomlands?

Ja, inom EU/EES behåller du nästan alltid omkring hälften av din surfpott, och utanför EU/EES kan du också surfa. Värt att tänka på är samtidigt att det är dyrt att surfa och ringa utanför EU/EES oavsett vilket abonnemang du tecknar dig för.

Hur köper jag till mer surf hos Comviq?

Du kan köpa mer surf genom att antingen logga in på mina sidor eller via någon av de mobila appar som Comviq ger dig tillgång till.

Vem äger Comviq?

Comviq ägs och marknadsförs av operatören Tele2.

Hur kollar man hur mycket surf man har kvar?

För att se hur mycket data du har förbrukat nyligen loggar du in på ”Mitt konto”. Du kan också ladda ner Comviq-appen på din telefon!

Andra mobiloperatörer