Billiga mobilabonnemang 2024

Denna sida listar de billigaste mobilabonnemangen på marknaden och erbjuder en omfattande överblick över de mest prisvärda alternativen för att hjälpa dig spara pengar. Vi samlar och granskar de mest konkurrenskraftiga erbjudandena från olika mobiloperatörer och uppdaterar listan kontinuerligt för att säkerställa att du får aktuell och tillförlitlig information. Använd vår jämförelsetjänst för att snabbt och enkelt hitta det billigaste abonnemanget som passar dina behov, dra nytta av exklusiva erbjudanden och få insikter från vår expertis.

På den här sidan hittar du:

  • Billigaste mobilabonnemangen just nu
  • Priserna uppdateras dagligen
  • Att tänka på vid val av mobilabonnemang

 

Top 5 billigaste mobilabonnemangen just nu

Nedan finner du 5 mobilabonnemang med fem olika surfmängder (5GB, 8GB, 20GB, 50GB och 100GB). Det alla paket har gemensamt är att de är dem billigaste du kan hitta just nu!

Bästa minipaketet!
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
9 kr/mån i 4 månader därefter 109 kr/mån
Mer info
Bästa mediumpaketet!
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
20 kr/mån i 4 månader därefter 160 kr/mån
Mer info
25 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
39 kr/mån i 4 månader därefter 259 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
49 kr/mån i 4 månader därefter 309 kr/mån
Mer info
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
20 kr/mån i 4 månader därefter 370 kr/mån
Mer info

Om du vill hitta fler priser hos andra rekommenderade mobiloperatörer kan du klicka på länkarna nedan för respektive varumärke: Comviq, Fello, Halebop och Chili Mobil.

Jämför fler billiga mobilabonnemang i listan nedan

Surfmängd
GB
Fri surf
GB
Fri surf
Kategorier
Spara oanvänd surf
Bindningstid
5G
Hittade 127 mobilabonnemang
Fri surf surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
379 kr/mån
Mer info
4 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
9 kr/mån i 4 månader därefter 99 kr/mån
Mer info
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
9 kr/mån i 4 månader därefter 109 kr/mån
Mer info
10 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
19 kr/mån i 4 månader 129 kr/mån
Mer info
8 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
19 kr/mån i 3 månader därefter 99 kr/mån
Mer info
billiga mobilabonnemang

Så skaffar du ett billigt mobilabonnemang

  1. Kartlägg ditt konsumtionsmönster.
  2. Ta reda på om du tillhör en kundgrupp som kan få rabatt.
  3. Jämför billiga mobilabonnemang mot varandra.
  4. Skaffa ett billigare mobilabonnemang. 

Nedan berättar vi mer om de faktorer vi precis nämnt i större detalj.

1. Kartlägg hur du använder din telefon

Du måste ta reda på hur du använder din telefon för att kunna veta vad ett billigt mobilabonnemang är för dig.

Du ska i första hand svara på de här frågorna:

Hur mycket surf behöver du?

Vi leker med tanken och säger att du skaffar ett billigt mobilabonnemang med 5 GB inkluderad surf. Om du inte gör av med 5 GB surf varje månad är det ett passande mobilabonnemang för dig, men om din dataanvändning överstiger den gränsen blir det ett dyrt abonnemang.

Att köpa till data i efterhand är dyrt. Så om du blir tvungen att fylla på din datapott flera gånger om är ett dyrare abonnemang med mer surf billigare i längden.

Behöver du fria samtal och sms?

Du ska egentligen inte behöva kartlägga hur mycket du ringer. Alla operatörer ska erbjuda fria samtal och sms inom Sverige, annars är deras abonnemang inte värda att teckna sig för även om de är billiga.

Kommer du använda din mobil utomlands?

Att använda din mobil inom EU/EES är såväl billigt som okomplicerat. Detta tack vare EU:s Roam Like At Home-direktiv som säger att mobiloperatörerna inte får ta ut extraavgifter från dig som kund inom EU/EES.

Men om du ofta använder ditt mobilabonnemang utanför EU/EES ska du ha med det i beräkningarna. Vissa billiga mobilabonnemang blir i själva verket extremt dyra så fort du ska använda dem för att ringa utanför Europa. 

2. Du kan få rabatt beroende på ålder och livssituation

Idag finns det operatörer som erbjuder rabatterade abonnemang för nedanstående kundgrupper.

Studenter

Som student räknas du i regel om du går i gymnasiet eller på högskola eller universitet. Den rabatt du får som student ligger ofta på mellan cirka 10 och 30 % jämfört med den ordinarie prislistan.

Exempel på operatörer som erbjuder studentabonnemang inkluderar bland annat Comviq, Fello, Vimla, Fibio, Halebop och Hallon.

Barn

Barn och ungdomar under 18 år kan inte själv teckna sig för mobilabonnemang, men som vuxen kan du teckna ett billigt mobilabonnemang för ditt barn. Abonnemang för barn har i regel ett billigare pris och mer inkluderad surf jämfört med icke-rabatterade mobilabonnemang.

Exempel på operatörer som erbjuder abonnemang för barn inkluderar Hallon, Vimla, Fello och Fibio.

Seniorer

Som senior räknas du i regel när du är 55 år gammal eller äldre. Det finns ett stort utbud av senior-abonnemang, och den rabatt du får ligger oftast på mellan 10 och 30 % jämfört med den ordinarie prislistan. 

Exempel på operatörer som erbjuder billigare mobilabonnemang för pensionärer och seniorer inkluderar bland annat Fello, Vimla, Tele2, Fibio, Hallon och Comviq. 

Familjer

Med ett familjeabonnemang får du ett abonnemang som hela familjen kan dela på. Så om du skaffar ett familjeabonnemang med fri surf får alla i familjen surfa hur mycket de vill.

Värt att veta är samtidigt att du sällan tjänar på att teckna dig för familjeabonnemang med begränsad surf. Då är ett separat abonnemang för varje familjemedlem en bättre idé.

Men om du vill ha ett billigt mobilabonnemang för alla i familjen med fri surf är denna abonnemangsform att rekommendera. Du får även en samlingsfaktura för alla abonnemang, vilket många uppskattar. 

Tillhör du en kundgrupp som kan få rabatt?

Om så är fallet är det en bra idé att teckna dig för ett rabatterat abonnemang då du således får ett billigare pris och/eller mer surf för pengarna.

3. Jämför alla billiga mobilabonnemang mot varandra

Nu är det dags för dig att jämföra alla billiga mobilabonnemang mot varandra, och det gör du bäst via våra jämförelsetabeller. Nedan ger vi dig generella tips gällande vilket billigt mobilabonnemang du ska välja beroende på hur du använder din telefon.

Du förbrukar stora mängder data

Om så är fallet ska du jämföra de priser som operatörerna tar ut för fri surf-abonnemang. Det vill säga mobilabonnemang utan databegränsningar. Abonnemang med fri surf är absolut värt det om du har behov av att kunna surfa hur mycket du vill utan att vara uppkopplad mot wifi.

Du förbrukar små mängder data

Om du förbrukar små mängder data är det bäst att jämföra de absolut billigaste abonnemangen mot varandra. Du kommer alltså särskilt billigt undan om du inte har behov av en stor datapott eller fri surf.

Du ringer mycket röstsamtal

Om du har behov av att ringa mycket röstsamtal är det en bra idé att skaffa det billigast möjliga mobilabonnemanget. Den största anledningen till det är att fria röstsamtal i princip alltid inkluderas oavsett vilket mobilabonnemang du tecknar dig för.

4. Teckna dig för det billigaste mobilabonnemanget

När du har identifierat det mobilabonnemang som är billigast för dig är det dags att teckna dig för det. Du ska nu kontrollera om du har någon uppsägningstid på det abonnemang du har idag. Om så är fallet, säg upp ditt nuvarande abonnemang och byt operatör när uppsägningstiden löpt ut.

Men om du inte har någon uppsägningstid är det bara att byta till det billigare abonnemanget. Om du inte har någon uppsägningstid sköter i regel den nya operatören uppsägningen av ditt gamla abonnemang och nummerflytten om du uppger att du vill ha hjälp med det.

Så kan vissa operatörer erbjuder billiga abonnemang

De har inga fysiska butiker

De operatörer som erbjuder billigast priser har i regel inga fysiska butiker. Om du vill köpa en mobiltelefon hos en lågprisoperatör är det alltså nästan alltid onlinebeställningar som är det enda alternativet. 

De erbjuder enklare kundsupport

Lågprisoperatörernas kundsupport är inte nödvändigtvis sämre än hos de vanliga operatörerna, men i regel är kontaktvägarna färre till antalet. Hos lågprisoperatörerna får du sällan kundsupport via telefon, vilket medför att du i regel bara kan kontakta dem via mail eller chatt.

De erbjuder inte pappersfakturor

Du kan i princip aldrig betala med pappersfakturor när du tecknat dig för ett abonnemang hos en lågprisoperatör. Men det är egentligen bara bra. När du väljer att betala din mobilräkning via e-faktura eller autogiro tjänar såväl du som operatören på det. 

Sparsam marknadsföring

Lågprisoperatörer marknadsför sig sällan eller aldrig, och detta för att kunna erbjuda dig som kund särskilt låga priser.

6 populära lågprisoperatörer

hallon logotyp

1. Hallon

Hallon är en lågprisoperatör som ägs av operatören Tre. De priser som Hallon tar ut är låga, och de erbjuder även särskilt billiga priser för seniorer, studenter och ungdomar. En nackdel med Hallon är dock att de inte erbjuder telefonsupport.

Recension av Hallon

2. Vimla

Vimla ägs av Telenor och går således i Telenors nät, som i princip alltid ger dig en bra täckning oavsett var du bor. Hos Vimla är priserna låga, och du får även spara överbliven surf och du får även rabatt om du värvar fler kunder till Vimla.

Recension av Vimla

3. Fello

Fello går i Telias nät, och är ett helägt dotterbolag till Telia. Priserna är betydligt lägre jämfört med de abonnemangspriser som Telia tar ut, men samtidigt får du inte tillgång till telefonsupport eller kringliggande tjänster såsom mobilt bredband.

Recension av Fello

4. Chili Mobil

Chili Mobil går i Tres nät, och är en lågprisoperatör som främst är kända för sina låga priser på fri surf-abonnemang. De erbjuder även mobilt bredband och möjlighet att ”baka in” streamingtjänster såsom Viaplay till rabatterat pris i månadsavgiften.

Chili Mobil
comviq

5. Comviq

Comviq är en populär lågprisoperatör som går i Tele2:s och Telenors nät. De erbjuder både billiga mobilabonnemang och mobiltelefoner. Att kunna inkludera en rabatterad mobil i sitt mobilabonnemang är relativt ovanligt för lågprisoperatörer.

Recension av Comviq

6. Halebop

Hos Halebop får du möjlighet att köpa ett bra prissatt mobilabonnemang som går i Telias nät. Några bra saker med Halebop är att supporten har bra öppettider, att de har många nöjda kunder och att du kan välja till en rabatterad mobiltelefon i ditt abonnemang.

Recension av Halebop

Frågor & svar

Hur mycket kostar ett mobilabonnemang?

Ett mobilabonnemang hos en lågprisoperatör med en surfpott på 10 GB kostar i regel mellan cirka 100 och 200 kronor per månad. Ett mobilabonnemang med fri surf kostar i regel mellan cirka 300 och 450 kr hos en lågprisprisoperatör.

Kan jag skaffa ett billigt mobilabonnemang med stöd för e-sim?

Ja, hos lågprisoperatörer såsom Hallon kan du skaffa billiga mobilabonnemang med e-simkort. Värt att veta är att du måste ha en telefon med stöd för e-simkort för att det ska fungera.

Är det smart att köpa till en mobiltelefon med abonnemanget?

Ja, om du ändå behöver en ny mobiltelefon är det en bra idé att inkludera en mobil när du skaffar ett billigt mobilabonnemang. Det bästa med att välja till en mobiltelefon är att den är rabatterad och att du inte behöver betala för den direkt. Men det finns även nackdelar med att välja till en mobiltelefon till sitt mobilabonnemang. De två främsta nackdelarna är att månadsavgiften höjs och att du får en bindningstid som i regel ligger på mellan 12 och 36 månader.