Chili Mobil

Chili mobil är en lågprisoperatör som går i Tres mobilnät. Men är abonnemangen prisvärda, och kan du inkludera en telefon i ditt abonnemang? De frågorna och fler svarar vi på i denna recension av Chili mobil.

Snabbfakta:

  • Obegränsad surf till ett lågt pris.
  • Unik prissättning för surf.
  • Särskilt lågt pris för studenter och seniorer.

Jämför mobilabonnemang från Chili Mobil

OrdinarieStudentSeniorFöretag
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
279 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
399 kr/mån Hastighet: max 100 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
349 kr/mån Hastighet: max 100 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån Hastighet: max 10 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
129 kr/mån Hastighet: max 1 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
189 kr/mån i 3 månader därefter 379 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
165 kr/mån i 3 månader därefter 329 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
139 kr/mån i 3 månader därefter 279 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
65 kr/mån i 3 månader därefter 129 kr/mån
Mer info
Fri surf surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
379 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
329 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
279 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
129 kr/mån Surfa i upp till 1 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
399 kr/mån Snart full fart med 5G!
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
349 kr/mån Hastighet: max 100 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån Hastighet: max 10 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
129 kr/mån Hastighet: max 1 Mbit/s
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Chili mobil?

Ja, Chili mobil är en operatör som passar perfekt för storsurfare. Alltså personer som vill ha ett billigt och prisvärt fast pris-abonnemang. Det som utmärker denna operatör mest är att du betalar olika mycket beroende på hur snabbt du vill surfa, och inte hur stor datapott du vill ha.

De mobilabonnemang som Chili mobil erbjuder

Chili mobil satsar helhjärtat på att erbjuda bra prissatta fri surf-abonnemang. De har som bekant även en unik prissättning för surf, vilket vi berättar alla detaljer om nedan.

Fri surf-abonnemang med unik prissättning

Det finns många operatörer som erbjuder fri surf-abonnemang. Vissa är dyra, andra är mer prisvärda. Chili mobil erbjuder särskilt prisvärda fri surf-abonnemang som unikt nog är hastighetsbegränsande. 

Att teckna sig för ett hastighetsbegränsat mobilabonnemang med obegränsad surf kanske låter som en dålig idé, men så är det inte. Om du nöjer dig med en surfhastighet på maximalt 1 Mbps, som absolut räcker för enkel webbsurf får du Sveriges billigaste fri surf-abonnemang. 

Likaså kan du spara en slant på att begränsa surfen till maximalt 10 Mbps, vilket räcker bra för videostreaming via Netflix och Youtube i medium-kvalitet. Det högst prissatta fast pris-abonnemanget hos Chili mobil ger dig fri surf till en hastighet på maximalt 100 Mbps, och den hastigheten räcker till i princip allt du kan göra på internet.

Du får ta med din surf inom EU och EES

Hos Chili mobil surfar du på samma sätt inom EU/EES som du gör i Sverige. Som mest får du ta med dig en surfpott på 25 GB inom EU och EES, vilket ska räknas som generöst. 

Hos Tre får du ta med dig 60 GB, och hos Katshing får du ta med dig som mest 13 GB för att nämna två exempel på hur konkurrenterna presterar.

Du får inte spara din surf

Hos Chili mobil får du inte spara din surf månad för månad, men det gör ingenting. Detta då Chili mobil bara erbjuder bra prissatta fast surf-abonnemang så det alltså blir onödigt att kunna spara någon surf.

Ingen bindningstid – kort uppsägningstid

Bindningstiden är slopad hos Chili mobil, vilket är tacksamt för alla som vill kunna byta abonnemang hos operatören utan att behöva vänta. Uppsägningstiden ligger i sin tur på som mest en månad, vilket medför att du kan byta till en annan operatör utan att behöva vänta särskilt länge. 

Chili mobil erbjuder inget stöd för 5G

Idag erbjuder Chili mobil inte något stöd för surf i 5G-nätet. 4G-nätet är sannolikt bra nog för i princip alla kunder, men ett framtida stöd för 5G-nätet hade varit tacksamt. Det finns idag inga uppgifter om när Chili mobil planerar att införa ett stöd för surf i 5G-nätet.

Du välja till en mobil när du skaffar ett mobilabonnemang

Om du är i behov av en ny mobiltelefon kan du lägga till en sådan i ditt Chili mobil-abonnemang. Hos Chili mobil kan du bland annat välja på mobiltelefoner från Samsung och deras populära Galaxy S-serie. Oss veterligen kan du inte inkludera telefoner från Apple, alltså iPhone-mobiler.

Värt att tänka på är också att din bindningstid för abonnemanget förlängs till mellan 12 och 24 månader om du inkluderar en mobil i ditt abonnemang. Samtidigt höjs den månadsavgift du betalar till Chili mobil då du delfinansierar telefonen via dem.

Rabatter för studenter och seniorer

Som rubriken säger får du en bra rabatt hos Chili mobil om du är senior eller student. Du ska ha i åtanke att den rabatt du får som student och senior är fast, och alltså inte försvinner efter några månader som nyteckningsrabatten gör. 

En nyteckningsrabatt erbjuds

Som vi nämnde ovan får du en nyteckningsrabatt där priset halveras under ett fåtal månader. Du ska tänka på att denna rabatt är tillfällig och försvinner efter ett tag när du jämför de bästa mobilabonnemangen mot varandra, så du inte får en chock när det ordinarie priset börjar gälla.

Chili mobil går i Tres nät

Operatören Tre erbjuder ett mobilnät som ger dig en bra täckning när du befinner dig i medelstora och stora städer i Sverige. De erbjuder även en utmärkt täckning i södra och mellersta Sverige, men i norra Sverige är täckningen på landsbygden lite sämre än de nät som exempelvis Telia och Tele2 erbjuder. 

Chili mobils kundsupport

Denna operatör erbjuder en bra kundsupport med tanke på att de är en lågprisoperatör. Hur bra supporten presterar kan du läsa mer om nedan.

Du får support via chatt

Du kan nå Chili mobil via deras chattklient alla helgfria vardagar under kontorstid. I regel svarar de snabbt, och öppettiderna på vardagar på mellan 08.00-17.00 ska räknas som generösa.

Du får inte telefonsupport

Chili mobil erbjuder inte telefonsupport till sina kunder. Det beslutet togs sannolikt för att Chili mobil ska kunna hålla nere abonnemangspriserna till dig som kund. Att inte erbjuda telefonsupport är alltså helt normalt för lågprisoperatörer.

Du får inte tillgång till appar för mobilen

Hos Chili mobil får du inte tillgång till appar för iOS och Android, men det gör ingenting. Mina sidor-tjänsten är nämligen minst lika bra som att använda en app, vilket vi pratar mer om nedan.

Mina sidor-tjänsten fungerar utmärkt

Chili mobil erbjuder en tjänst som heter Mitt Chili där du bland annat kan kontakta supporten, ändra fakturauppgifter och byta Chili-abonnemang. Inloggningen sker via Bank-ID, och är således både smidig och snabb. Här finns det med andra ord inget att klaga över.

Frågor & svar

Erbjuder Chili mobil kontantkort?

Nej, idag erbjuder Chili mobil inte några kontantkort.

Erbjuder Chili mobil företagsabonnemang?

Ja, Chili mobil erbjuder företagsabonnemang med fri surf. Prisupplägget för operatörens obegränsad surf-abonnemang för företag är exakt samma som för privatpersoner. Du betalar olika mycket beroende på vilken hastighet du vill ha, vilket medför att du kan spara pengar om du nöjer dig med en lägre hastighet.

Erbjuder Chili mobil mobilt bredband?

Ja, Chili mobil erbjuder mobilt bredband. Hos dem får du permanent nedsatta priser på mobilt bredband som senior och student, och prisupplägget är exakt samma som för mobilabonnemangen. Det är alltså surfhastigheten som avgör priset, inte storleken på surfpotten.

Kan jag köpa mer surf hos Chili?

Nej, Chili mobil är en av få svenska operatörer där du inte kan fylla på din mobilsurf. Detta då det är onödigt då Chili mobil endast erbjuder fri surf-abonnemang helt utan datapotter som måste fyllas på när de tar slut.

Vilket nät använder Chili mobil?

Chili mobil använder sig av Tres nät. Operatören Tre erbjuder ett mobilnät som täcker stora delar av Sverige, men värt att veta är att täckningen i Tres nät skulle kunna vara lite bättre i de norra delarna av landet. Fast som tumregel får du en bra täckning i Tres nät, även om det finns lokala variationer.

Andra mobiloperatörer