Tele2

Hos Tele2 hittar du prisvärda mobilabonnemang för både privatpersoner och företag. Tele2. Här får du ett av de nät som har bäst täckning och den operatör som leder utbyggnaden av 5G.

De är en pålitlig mobiloperatör med en nästan hundraprocentig täckning som underlättar vardagen för dig. Här får du en bra surfhastighet för både streaming och musiklyssnande mer eller mindre var som helst.

Snabbfakta:

 • Stort utbud av tjänster så som mobilabonnemang, tv, mobilt bredband och fast bredband.
 • Väldigt bra 5G-täckning.
 • Bra täckning på både landsbygden och i staden

Jämför mobilabonnemang från Tele2

OrdinarieFamiljFöretag
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
399 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
499 kr/mån i 12 månader därefter 599 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
499 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån
Mer info
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
249 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
698 kr/mån för 2 personer i 12 månader därefter 798 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
698 kr/mån för 2 personer
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
598 kr/mån för 2 personer
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
349 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
249 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Tele2?

Ja, här får du ett brett utbud av tjänster och abonnemang som passar just dina behov. Skaffar du fler abonnemang så som mobilt bredband eller tv kan du också få flera fina förmåner. Som dubbel surf, dubbla hastigheten och mer. 

Anledningar till att skaffa mobilabonnemang med Tele2: 

 • 99,9 procent täckning
 • Testa andra mobilabonnemang eller byt datamängd när du vill
 • Förmåner vid flera abonnemang
 • Bra pensionärsrabatt 

Mobilabonnemang som Tele2 erbjuder

Tele2 erbjuder flera olika typer av abonnemang och har något för alla. Här hittar du mobilabonnemang för pensionärer, företaget, familjen och dig som privatperson. De har speciella rabatter för pensionärer men tyvärr inte för studenter. Något vi tycker saknas i deras utbud.

Det spelar ingen roll om du surfar mycket eller lite. Här har du ett brett urval av abonnemang som passar både dig som bara skickar sms och ringer eller dig som streamar film och lyssnar på musik. 

De abonnemang som erbjuds i dagsläget är:

 • 3 GB
 • 12 GB
 • 25 GB
 • 50 GB
 • Obegränsad surf
 • Familjeabonnemang

Du får inte spara din surf

Hos Tele2 får du inte behålla överbliven data till månaden efter. Den datan du har kvar försvinner och du får istället datamängden du har i ditt abonnemang vid månadsskiftet.

Att du inte får behålla din surf är, för oss, en negativ del. Beroende på hur mycket data du använder behöver det inte påverka dig överhuvudtaget i vissa fall och i andra kan du behöva se över hur mycket data du har i ditt abonnemang.  

Du får ta med din surf inom EU/EES

Här får du använda all din surf inom EU/EES. Enda undantaget förutom på deras abonnemang Obegränsad där det är 50 GB per månad. Något vi ser som en fördel då flera andra operatörer har olika maxbegränsningar som kan stoppa dig från att streama och lyssna på musik inom EU.

Köper du ett företagsabonnemang är det ännu bättre villkor och datamängder.

Abonnemang med mobil

Du kan givetvis teckna ett abonnemang och få med en mobiltelefon. Skillnaden är att du betalar en högre månadsavgift och även får en bindningstid. Du kan välja en bindningstid på 12-36 månader. Du kan, om du vill, också betala telefonen direkt och betala grundpriset för det abonnemang du väljer. 

De olika telefoner du kan få hos Tele2 är:

 • iPhone (alla nya modeller).
 • Samsung (alla nya modeller).
 • Sony (alla nya modeller)
 • Motorola (alla nya modeller)
 • Xiaomi (alla nya modeller)

Totalt handlar det om cirka 30 olika telefoner från de stora tillverkarna. 

Du kan när du köper en ny telefon värdera din gamla och få värdet av den telefonen i rabatt. 

Alla mobiltelefoner som lämnas in återvinns sedan på ett eller annat sätt. Är telefonen fullt fungerande säljs den vidare och blir till glädje för någon annan. Är telefonen i sämre skick plockas den isär och sedan säljs delarna eller återvinns för att bli nya. 

Det hjälper både din ekonomi och miljön.

Bindningstid och uppsägningstid

När du skaffar ett nytt mobilabonnemang hos Tele2 är bindningstiden normalt 0 månader med en uppsägningstid på en månad. 

Tecknar du däremot ett abonnemang tillsammans med en mobiltelefon har du en bindningstid på mellan 12-36 månader. Säger du upp avtalet innan bindningstiden är slut får du betala för tiden som är kvar plus en månads uppsägningstid. 

Erbjudanden

Tele2 växlar mellan olika erbjudanden för nya kunder. Vanligast är en rabatt på månadskostnaden upp till ett år men de har även erbjudit obegränsad surf under tre månader. 

Du hittar aktuella erbjudanden från Tele2 här. 

Vilket mobilnät ingår Tele2 i?

Tele2 har inte ett helägt mobilnät för sig själva. Istället samarbetar de med andra operatörer så som Telenor kring GSM, 4G och 5G. De samarbetar också med Telia för 3G för att få så bra täckning som möjligt. 3G är däremot något som kommer fasas ut på sikt.

Det sägs att Tele2 och Telenor tillsammans har flest 4G-basstationer av samtliga mobiloperatörer.  

Hur bra täckning har Tele2?

Tele2’s nät har en täckning på 99,9 procent. Det gör att Tele2 idag är en av de mobiloperatörer i Sveriges som har bäst täckning. Vilket hjälper dig som kund att alltid ha en bra täckning och möjlighet att ringa och streama både i traktorn och i bilkön.  

Tele2 har ett testvinnande mobilnät där de 2019 utsågs till Sveriges bästa mobilnät i testet Umlaut Mobile Benchmark. De är även en av de ledande operatörerna med arbetet att bygga ut sitt 5G-nät.

Titta på en aktuell täckningskarta för att se hur Tele2’s täckning är i ditt område.

Tele2 kundsupport

Tele2 är generösa med sina öppettider på supporten där du kan kontakta dem via telefon, mejl och chatt under större delen av dygnet.

Chattsupporten och telefonsupporten har bra öppettider

Både chattsupporten och telefonsupporten för Tele2 är öppen mellan 08:00-19:00 på vardagar och 09:00-15:00 på lördagar. Under söndagar är supporten stängd både via telefon och chatt. 

Chattsupporten kräver att du loggar in via bankid. Du behöver inte vara kund hos Tele2 för att nyttja denna tjänst utan du kan enkelt logga in utan att vara kund. 

Mitt Tele2

Är du redan kund hos Tele2 kan du enkelt logga in på ditt Tele2 för att se hur mycket data du förbrukat, ändra abonnemang, se fakturor och mycket annat. 

Mejl och kontaktformulär

Har du frågor kan du också mejla in dem eller skriva in dem i ett kontaktformulär direkt på deras webbplats. Där är svarstiden upp till 48 timmar. 

Frågor & svar

Erbjuder Tele2 mobilabonnemang för företag?

Ja, det finns flera olika att välja på som passar dig och ditt företag oavsett storlek. Du får flera bra tjänster så som:

 • Bra datamängd utifrån ert behov
 • Surfa i 62 olika länder
Och mycket annat.

Har Tele2 pensionärsrabatt på sina abonnemang?

Ja, tele2 erbjuder 20 procent rabatt på sina pensionärsabonnemang. Det är egentligen samma abonnemang som för alla andra men med en rabatt. Rabatten gäller för dig som är 65 år eller äldre. Är det så att du precis fyllt 65 år kan du kontakta kundtjänst och uppdatera ditt nuvarande abonnemang till pensionärsabonnemanget så får du automatiskt rabatten. Du slipper också bindningstiden precis som på mobiloperatörens övriga abonnemang.

Har Tele2 5G?

Tele2 har 5G täckning i över 50 städer i Sverige. De håller just nu på och bygger ut deras 5G nät och nya städer läggs regelbundet till så du kan surfa ännu snabbare och säkrare. Deras mål är att 90 procent av Sveriges befolkning ska ha tillgång till 5G innan 2023 är slut. I dagsläget ingår 5G i abonnemangen Obegränsad, 50 GB och 25 GB.

Vilka mobiloperatörer använder sig av Tele2 nät?

Comviq, Penny och Katching använder idag mobilnätet för Tele2.

Andra mobiloperatörer