Fibio

Fibio säger själva att de erbjuder särskilt bra abonnemang för studenter, barn och seniorer. De säger även att deras abonnemang ger dig mycket för pengarna.

Snabbfakta:

  • Bra prissatt fri surf-abonnemang.
  • Fria samtal och sms.
  • Dubbel surf för seniorer, barn och studenter.

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Fibio?

Ja, det är en bra idé att teckna dig för ett mobilabonnemang hos Fibio. Tre starka anledningar till det är att du får mycket för pengarna, att du får ta med mycket surf inom EU och att du inte har någon bindningstid. Det finns ett fåtal små nackdelar, men allt som allt är Fibio ett mycket bra val.

De mobilabonnemang som Fibio erbjuder

Fibio erbjuder så pass många olika mobilabonnemang att det är enkelt att hitta ett passande alternativ. Nedan berättar vi om de villkor som gäller för Fibios mobilabonnemang, och jämför dem mot hur konkurrenterna presterar.

Ett fri surf-abonnemang finns tillgängligt

Hos Fibio får du möjlighet att teckna dig för ett fri surf-abonnemang som är bra prissatt. Att kunna skaffa ett abonnemang med obegränsad surf är tacksamt för storsurfare, och någonting du inte kan göra hos konkurrenter såsom Halebop och Vimla

Du får ta med surfpotten inom EU och EES

Tack vare EU-initiativet Roam Like At Home får de svenska operatörerna inte ta mer betalt av dig som kund när du surfar och ringer inom länder som inkluderas i EU- och EES-samarbetet. Hos Fibio får du som mest ta med dig en surfpott på 50 GB inom EU, vilket är generöst.

Du ska tänka på att det finns cirka 10 svenska operatörer som begränsar surfpotten på ett betydligt mer tydligt sätt, alltså till en medtagen surfpott på mellan cirka 10 och 15 GB. Som tumregel är det lågprisoperatörerna som begränsar den surf du får tillgång till inom EU mest aggressivt.  

Du får inte spara surfen

Fibio ger dig inte möjlighet att spara din surf månad för månad, men det gör ingenting. Då bindningstiden är slopad kan du nämligen när som helst byta till deras fri surf-abonnemang om du känner att surfen inte räcker till.

Ingen bindningstid och en kort uppsägningstid

Tack vare att bindningstiden är slopad kan du när som helst byta abonnemang hos Fibio, vilket är tacksamt. Men du måste däremot vänta en månad innan du kan byta till ett abonnemang hos en annan operatör. Detta då uppsägningstiden hos Fibio ligger på en månad.

Fibio erbjuder stöd för 5G

Att Fibio ger dig ett bra stöd för 5G-nätet är hur bra som helst, men värt att veta är att du måste betala extra för att kunna surfa i 5G-nätet. Den första månaden får du använda 5G-nätet utan att betala någonting, men efter det kostar tillgången till 5G-nätet omkring 60 kr per månad.

Om du vill kunna använda 5G-nätet utan pristillägg rekommenderar vi att du jämför 5G-abonnemang på vår delsida för det.

Du kan välja till en mobil om du vill

Hos Fibio kan du välja till en mobiltelefon till ditt abonnemang. De erbjuder i princip alla populära telefoner inklusive Apples senaste iPhone-modeller och Samsung senaste modeller i S- och Flip-serien. 

Om du väljer att inkludera en mobiltelefon i ditt abonnemang betalar du ingenting direkt i form av en klumpsumma. Men du får samtidigt en förhöjd månadsavgift och en bindningstid på abonnemanget på antingen 12 eller 24 månader. Att välja till en mobil i abonnemanget kommer alltså med såväl fördelar som nackdelar.

Dubbel surf för studenter, barn och seniorer

Som rubriken säger får studenter, barn och seniorer dubbel surf hos Fibio. Majoriteten av de operatörer som erbjuder specialabonnemang för särskilda kundgrupper drar av lite på priset, men att få dubbel surf är faktiskt bättre. Detta då värdet på abonnemanget höjs rejält tack vare att surfen dubbleras.

Du får ett särskilt lågt pris i 3 månader

Som ny kund hos Fibio får du ett särskilt lågt pris under tre månaders tid. Nyteckningsrabatten ligger idag på cirka 75 %, men du ska samtidigt tänka på att den rabatten är tillfällig. Efter att de inledande tre månaderna har gått betalar du nämligen enligt den ordinarie prislistan igen.

Fibio går i Telenors nät

Tack vare att Fibio går i Telenors nät får du som tumregel en bra eller mycket bra täckning oavsett var i Sverige du bor. För att få en mer exakt bild över hur täckningen är där du bor och befinner dig som mest rekommenderar vi att du granskar täckningskartan för Fibio, som finns på Fibios webbsida.

Fibios kundsupport

Du får bra support hos Fibio. Dels då du kan nå dem på många olika sätt, och dels då supportavdelningen har bra öppettider.

Du får support via telefon

Hos Fibio får du möjlighet att prata med supportpersonalen genom att kontakta dem via telefon. Öppettiderna för telefonsupporten är mellan 10.00 och 17.00 alla helgfria vardagar. 

Du får support via chatt

Du kan chatta med Fibios kundsupport på vardagar mellan 10.00-17.00, alltså under samma tider som operatörens telefonsupport håller öppet.

Fibio erbjuder inte appar för mobilen

Du får inte tillgång till appar för iOS och Android som till exempel Halebop erbjuder, men det gör ingenting. 

Fibio erbjuder nämligen en smidig Mina Sidor-portal som är såväl säker som funktionsrik. Där loggar du in med hjälp av Bank-ID, och på själva plattformen kan du bland annat uppdatera din adress, byta abonnemang och fylla på surf.

Frågor & svar

Erbjuder Fibio kontantkort?

Nej, som det ser ut idag erbjuder Fibio inte några kontantkort till sina kunder.

Erbjuder Fibio mobilt bredband?

Ja, Fibio erbjuder mobilt bredband med ett flertal surfnivåer. Som mest kan du skaffa ett abonnemang för mobilt bredband på 500 GB. Värt att veta är även att du får ta med dig upp till 50 GB av datapotten inom EU och EES, vilket ska ses som unikt.

Erbjuder Fibio företagsabonnemang?

Nej, Fibio erbjuder inte företagsabonnemang.

Vilket nät använder Fibio?

Fibio använder sig av Telenors nät. Det är ett starkt mobilnät som ger dig en bra täckning över i princip hela Sverige. Om du vill ha mer detaljerad information gällande vilken täckning du får rekommenderar vi att du besöker Fibios webbsida och tittar på den täckningskarta som finns där.

Andra mobiloperatörer