Telenor

Telenor är en av de största operatörerna som finns i Sverige. Men erbjuder de ett bra nät, hur är priserna och kan du surfa som vanligt med deras abonnemang inom EU/EES?

Snabbfakta:

  • Starkt mobilnät som täcker 99,9 % av Sveriges yta.
  • Du får ta med en datapott på max 100 GB inom EU/EES.
  • Du får möjlighet att skaffa abonnemang med fri surf.


Jämför mobilabonnemang från Telenor

Nedan finner du alla mobilabonnemang från Telenor. Sortera och hitta rätt abonnemang för dig!

Företag
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
449 kr/mån Surfa i upp till 2100 Mbit/s
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
349 kr/mån
Mer info
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
219 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Telenor?

Ja, om du vill ha ett bra mobilnät och möjlighet att skaffa ett fri surf-abonnemang är Telenor ett starkt alternativ. Värt att veta är samtidigt att du inte får möjlighet att spara din surf från månad till månad, och att de billigaste abonnemangen inte ger dig tillgång till 5G-nätet.

Telenors mobilabonnemang

Telenor erbjuder många typer av abonnemang för såväl mobiltelefoner som mobilt bredband. Nedan berättar vi bland annat hur de olika abonnemangen är utformade och vad du får tillgång till.

Du får ta med upp till 100 GB surf inom EU

Om du tecknar dig för ett mobilabonnemang med fri surf hos Telenor får du ta med dig en datapott på 100 GB inom EU/EES. Denna maxgräns är generös och betydligt bättre än de nivåer som Comviq och Fello erbjuder, som i sin tur ligger på maximalt mellan cirka 20 och 25 GB.

Du får inte spara din surf hos Telenor

Det faktum att du inte får spara din surf från månad till månad hos Telenor är ett stort tillkortakommande. Hos Vimla, som Telenor är helägare av får du spara upp till 100 GB per månad. Här finns det alltså ett rejält utrymme för förbättring från Telenors sida.

Bindningstid och uppsägningstid

När du skaffar ett nytt mobilabonnemang hos Telenor är bindningstiden normalt 0 månader, medan uppsägningstiden oftast är 1 månad. Att erbjuda dessa villkor är starkt, även om konkurrenten Fello erbjuder abonnemang utan någon bindningstid över huvud taget.

Telenor erbjuder frivillig bindningstid

Hos Telenor får du möjlighet att få en rabatt på omkring 20 % på ditt fri surf-abonnemang om du tecknar dig för 24 månaders bindningstid. Så om du ändå planerar att vara kund hos Telenor under en längre tid är det en bra idé att ta del av det erbjudandet.

Inga rabatter för barn, studenter eller seniorer

Hos operatörer såsom Comviq får barn, studenter och seniorer en fast rabatt på sina mobilabonnemang. Men så är det inte hos Telenor.

Telenor erbjuder företagsabonnemang

Som rubriken säger erbjuder Telenor dig företagsabonnemang. De är nästan helt identiskt utformade jämfört med de abonnemang som privatpersoner kan teckna sig för.

Om du är intresserad av ett företagsabonnemang med ett särskilt bra pris rekommenderar vi att du läser vår recension av operatören Tre. De erbjuder nämligen ett riktigt prispressat företagsabonnemang med obegränsad surf.

Bra stöd för 5G

Hos Telenor får alla som tecknar sig för lite mer påkostade abonnemang tillgång till 5G-nätet, som i sin tur ger dig bättre täckning och snabbare surf.

Att ”låsa in” stödet för 5G-nätet är relativt vanligt samt någonting som många operatörer gör, och alltså ingenting som är unikt för just Telenor.

Fri surf-abonnemang erbjuds

Telenor erbjuder obegränsad surf-abonnemang för såväl vanliga mobilabonnemang som för abonnemang för mobilt bredband. Det är tacksamt att kunna välja ett abonnemang med fri surf, i synnerhet då omkring hälften av alla svenska operatörer inte erbjuder det.

Du kan inkludera en mobil i ditt abonnemang

Om du tecknar dig för ett mobilabonnemang hos Telenor kan du inkludera en rabatterad telefon från exempelvis:

  • Apple (alla nya iPhone-modeller)
  • Samsung (bland annat Galaxy och Galaxy Fold)
  • Xiaomi (alla nya modeller)

Du ska samtidigt tänka på att du får en förhöjd månadsavgift och en längre bindningstid om du inkluderar en mobil i ditt mobilabonnemang.

Telenor erbjuder mobilt bredband

Denna operatör erbjuder mobilt bredband med obegränsad surf för helt acceptabla priser. Precis som för mobilabonnemangen kan du sänka priset genom att lägga till en frivillig bindningstid för ditt abonnemang. 

Telenor erbjuder kontantkort

Hos Telenor får du tillgång till ett flertal olika typer av kontantkort. Ingen av kontantkorten erbjuder obegränsad surf, men priserna är faktiskt relativt låga.

Telenor har ett starkt mobilnät

Det mobilnät som Telenor ger dig tillgång till täcker omkring 99,9 % av Sveriges yta. Nätet ger dig som bäst prestanda och täckning i stora och mellanstora städer, medan täckningen och prestandan är lite sämre i mindre orter och på landsbygden.

Om du bor i en mindre ort eller på landsbygden är det en bra idé att skaffa ett abonnemang hos en operatör som går i Telias nät, såsom någon av lågprisoperatörerna Fello eller Halebop.

Telenors kundsupport

Nedan berättar vi bland annat hur Telenors kundsupport är utformad, och hur den står sig mot konkurrenternas supportalternativ.

Du kan chatta med Telenor-supporten

Du kan nå Telenor-supporten via chatt alla vardagar mellan 08.00-19.00. Att skicka ett mail till supporten går också bra, men operatören avråder dig från det då svarstiderna via mail i regel är långa.

Telefonsupport erbjuds

Som rubriken säger kan du kontakta Telenor via telefon, och öppettiderna är exakt samma som för chatt-supporten.

Telenor erbjuder tjänsten Mina Sidor

Telenors webbtjänst Mina Sidor är kostnadsfri för alla kunder. Mina Sidor kan du även nå via Telenors appar för iOS och Android, vilka faktiskt är riktigt populära enligt de användare som recenserat dem. På Mina Sidor kan du bland annat:

  • Betala dina fakturor med Swish
  • Upp- eller nedgradera dina abonnemang.
  • Se hur mycket surf du har kvar.
  • Köpa mer surf.

Inloggningen sker med hjälp av Bank-ID eller Telenor-ID, som båda är två säkra inloggningsmetoder.

Frågor & svar om Telenor

Är Telenor en budgetoperatör?

Telenor är inte en dyr operatör, men samtidigt inte heller någon billighetsoperatör. Om du tycker att Telenor är för dyra rekommenderar vi att du läser vår recension av Karma Mobil eller vår recension av Vimla. De går båda i Telenors nät, och har egna styrkor och svagheter.

Hur ser man hur mycket surf som finns kvar?

Med Mitt Telenor kan du se hur mycket data du har använt den här månaden och hur mycket som finns kvar. Du kan kontrollera detta både online eller via deras app!

Vilket nät använder Telenor?

Telenor använder sitt eget nät, det vill säga Telenors nät. Telenors mobilnät täcker i princip hela Sveriges yta, och ger dig i regel som bäst täckning i storstäder och i mellanstora städer.

Kan jag få en telefon på köpet hos Telenor?

Ja, du kan få en telefon på köpet när du tecknar dig för ett mobilabonnemang hos Telenor. Men lika säkert som att du kan få en inkluderad telefon är det att du måste betala för den med hjälp av en förhöjd månadsavgift och längre bindningstid. I regel är telefonen rabatterad, men gör gärna egna uträkningar för att försäkra dig om att du tjänar på att inkludera en telefon i ditt Telenor-abonnemang.

Andra mobiloperatörer