Tellus Mobil

Tellus Mobil säger själva att de är en operatör som bryr sig om miljön. Men vilka insatser gör de för miljön, och framförallt; hur bra är deras mobilabonnemang? Det vill säga, hur bra står mobilabonnemang från Tellus Mobil sig från konkurrenternas erbjudanden?

Snabbfakta:

  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid.
  • Du får spara surfen i 90 dagar.
  • Bra täckning i Tele2:s mobilnät.

Jämför mobilabonnemang från Tellus Mobil

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Tellus Mobil?

Ja, Tellus Mobil är en populär mobiloperatör som ger dig mycket för pengarna samtidigt som du får ta med ovanligt mycket surf inom EU, och inte heller behöver stå ut med bindningstid eller uppsägningstid. Små nackdelar finns såsom att de idag inte ger stöd för surf i 5G-nätet, men fördelarna är betydligt större än nackdelarna.

De mobilabonnemang som Tellus Mobil erbjuder

Tellus Mobil erbjuder så pass många mobilabonnemang att det är enkelt att hitta någonting som passar dig. Det finns ett fåtal förbättringsområden, men allt som allt erbjuder Tellus Mobil riktigt bra mobilabonnemang som ger dig mycket för pengarna.

Du får ta med din surf inom EU och EES

Tack vare EU:s Roam At Like Home-initiativ har de svenska operatörerna inte rätt att ta ut någon extra avgift av dig som kund när du använder ditt svenska abonnemang i länder inom EU och EES. Men ett problem är att du sällan får ta med dig hela datapotten inom EU, exempelvis om du reser till Danmark.

Lågprisoperatörer såsom Vimla och Halebop begränsar din surfpott till mellan cirka 10 och 15 GB inom EU, men Tellus Mobil är betydligt mer generösa. Hos dem får du nämligen ta med upp till 100 GB inom EU, vilket är en riktigt bra prestation.

Du kan inte skaffa fri surf-abonnemang

Som rubriken säger kan du inte skaffa fri surf-abonnemang hos Tellus Mobil. Som mest kan du skaffa ett mobilabonnemang med 100 GB surf per månad, vilket ska täcka i princip alla mobilanvändares behov av surf. 

Om Tellus Mobil väljer att erbjuda fri surf-abonnemang i framtiden ska det räknas som ett stort plus, men som sagt är 100 GB data per månad en stor datapott. Värt att veta är att den genomsnittlige svensken gör av med mellan cirka 3 och 4 GB data per månad.

Du får spara överbliven surf

Hos Tellus får du möjlighet att spara all överbliven surf i 90 dagar. Det är generöst då det finns ett flertal konkurrenter som bara låter dig spara surfen en enstaka månad, och det är även vanligt att du inte får spara någon surf över huvud taget. Tre och Telenor är två exempel på operatörer där du inte får möjlighet att spara din surf månad för månad. 

Allt som allt är det generöst av Tellus Mobil att låta dig spara din surf i 90 dagar, så det ska de ha all heder för.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

En annan bra sak med Tellus Mobil är att du inte har någon uppsägnings- eller bindningstid. Tack vare den slopade bindningstiden kan du byta abonnemang hos Tellus Mobil när du vill, och tack vare den slopade uppsägningstiden kan du byta till en annan operatör när du vill, alltså utan att behöva vänta.

Att Tellus Mobil inte tar ut någon bindningstid är särskilt bra då du enkelt kan byta upp dig till ett abonnemang med en större datapott vid behov. Att sitta fast med ett abonnemang med en surfpott som inte räcker är inte trevligt, i synnerhet då det är dyrt att fylla på surf i efterhand oavsett vilken operatör du är kund hos.

Sammantaget erbjuder ungefär hälften av Sveriges operatörer slopade bindnings- och uppsägningstider, och att Tellus Mobil är en av dessa ska ses som ett stort plus.

Tellus Mobil erbjuder inte stöd för 5G

Tellus Mobil är en av de operatörer som inte erbjuder stöd för surf i 5G-nätet. Den genomsnittlige kunden klarar sig sannolikt utmärkt i 4G-nätet, men en framtida introducering av 5G-abonnemang hade samtidigt varit ett välkommet tillskott. 

Seniorer får rabatt

Som senior får en relativt stor rabatt på mobilabonnemang hos Tellus Mobil. Värt att veta är att seniorrabatten är fast, alltså att den inte kommer att upphöra efter några månader.

Du får en nyteckningsrabatt

Den nyteckningsrabatt som Tellus Mobil erbjuder är däremot tillfällig. Nyteckningsrabatten ger dig idag cirka 50 % rabatt på ditt mobilabonnemang under den första månaden, men tänk på att det är det ordinarie priset som gäller från och med månad två och framåt.

Att få en nyteckningsrabatt är generöst, men du ska ha i åtanke att nyteckningsrabatten inte betyder så mycket. I synnerhet om du tänkt att vara kund hos Tellus Mobil under en längre tidsperiod. 

Tellus Mobil går i Tele2:s nät

Som kund hos Tellus Mobil ringer och surfar du i Tele2:s nät. Det är ett starkt mobilnät som täcker 99,9 % av Sveriges yta. Som tumregel får du alltid en bra täckning i Tele2:s nät, men du ska samtidigt tänka på att lokala variationer förekommer.

Den täckningskarta som finns på Tellus Mobils webbsida är en bra resurs om du vill ha en träffsäker uppskattning gällande hur bra täckning du får där du bor och vistas som mest. 

Tellus Mobil värnar om miljön

Tellus Mobil är en operatör som har ett sunt hållbarhetstänk. Två exempel på det är att denna operatör stöttar såväl Håll Sverige Rent som Vi-skogen. Håll Sverige Rent hjälper bland annat till att hålla den svenska naturen ren, medan Vi-skogen har som främsta mål att ta personer i östra Afrika ur fattigdomen.

Som ny kund hos Tellus Mobil får du välja mellan att ett träd nytt ska planteras eller att 1 kg skräp ska rensas från haven. Den frågeställningen gör att man får ett lite mer handfast grepp om vad Tellus Mobils hållbarhetsarbete får för positiva effekter.

Tellus Mobils kundsupport

Tellus Mobil ger dig en ovanligt väl uppstyrd kundsupport med tanke på att de är lite av en lågprisoperatör.

Du får support via chatt

Tellus Mobils chattsupport har öppet mellan 09.00–17.00 på vardagar, vilket ska räknas som normala öppettider för en mobiloperatör av denna storlek.

Du får support via chatt

Att få telefonsupport är långt ifrån självklart hos Sveriges mobiloperatörer, men hos Tellus Mobil får du faktiskt det. Öppettiderna för telefonsupporten är densamma som för chattsupporten, alltså mellan 09.00–17.00 på vardagar.

Tellus Mobil erbjuder inte mobila appar

Som kund hos Tellus Mobil får du inte tillgång till mobila appar för iOS och Android, men det gör ingenting. Den mina sidor-tjänst som Tellus Mobil erbjuder fungerar lika bra och erbjuder lika bra funktioner som de regelrätta appar som en del andra operatörer erbjuder.

Vanliga frågor & svar

Kan jag köpa till en mobil i abonnemanget?

Nej, idag kan du inte köpa till en mobil när du tecknar dig för ett Tellus Mobil-abonnemang.

Kan jag spara surfen hos Tellus Mobil?

Ja, du kan spara överbliven surf hos Tellus Mobil i 90 dagar. Det ska räknas som generöst då få konkurrerande operatörer matchar den möjligheten.

Kan jag köpa mer surf hos Tellus Mobil?

Ja, du kan köpa till mer surf hos Tellus Mobil. När surfen är slut får du ett sms av kundsupporten som beskriver hur du går till väga för att fylla på surfen. Du kan även fylla på surfen hos Tellus Mobils Mina sidor-portal.

Vilket nät använder Tellus Mobil?

Tellus Mobil använder sig av Tele2:s nät som täcker 99,9 % av Sveriges yta.

Erbjuder Tellus Mobil företagsabonnemang?

Nej, idag erbjuder inte Tellus Mobil företagsabonnemang.

Erbjuder Tellus Mobil kontantkort?

Nej, idag erbjuder inte Tellus Mobil kontantkort då de vill satsa på att erbjuda bra och billiga mobilabonnemang.

Erbjuder Tellus Mobil mobilt bredband?

Nej, Tellus Mobil erbjuder inte mobilt bredband.

Andra mobiloperatörer