Katshing

Katshing går i Tele2:s nät och ska räknas som en lågprisoperatör. Men betyder det låga priset att Katshings fått dra in på exempelvis kundsupporten, och hur står abonnemang från Katshing sig från konkurrerande operatörers erbjudanden?

Snabbfakta:

  • Låga abonnemangspriser och nonstop-surf.
  • Ingen bindningstid eller uppsägningstid.
  • Bra täckning i Tele2:s nät.

Jämför mobilabonnemang från Katshing

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Katshing?

Ja, det är en bra idé att teckna dig för ett abonnemang hos Katshing om du är ute efter ett billigt mobilabonnemang som ger dig mycket för pengarna. Du får inte stöd för 5G eller möjlighet att skaffa ett fri surf-abonnemang, men samtidigt är fördelarna mycket större än nackdelarna.

De mobilabonnemang som Katshing erbjuder

Katshings mobilabonnemang är bra prissatta. I synnerhet är det instegsabonnemanget på ett fåtal GB surf som är prisvärt för dig som inte gör av med så mycket mobildata. Nedan får du mer detaljerad information om hur Katshings mobilabonnemang fungerar och är utformade.

Du får ta med din surf inom EU och EES

Hos Katshing surfar du på samma sätt inom EU och EES som du gör i Sverige. Det är särskilt tacksamt för personer som ofta reser inom länder som inkluderas i det EU- och EES-samarbetet. 

Som mest får du ta med en surfpott på 13 GB inom EU, vilket är lite lågt men samtidigt en respektabel prestation. För att nämna två exempel får du ta med 60 GB data inom EU med operatören Tre, och 50 GB data inom EU med Halebop.

Du får inte spara din surf

Katshing ger dig inte möjlighet att spara din surf från månad till månad. Men det är faktiskt inget större tillkortakommande, vilket vi berättar om under nästa rubrik.

Nonstop-surf inkluderas

Oavsett vilket Katshing-abonnemang du väljer får du tillgång till nonstop surf. Det är en förmån som gör att du får fortsätta surfa precis som vanligt även om din surfpott skulle vara förbrukad. 

Värt att tänka på är att uppkopplingshastigheten begränsas till 1 Mbps när din surfpott är slut, men trots det är denna förmån extremt tacksam. Med en hastighet på 1 Mbps kan du bland annat titta på Youtubevideor och med låg bildkvalitet, vilket borde vara tillräckligt tills du har hunnit fylla på surfen. Att webbsurfa i 1 Mbps är också fullt möjligt, även om det går lite långsamt.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Det faktum att du inte har någon bindnings- eller uppsägningstid hos Katshing är generöst. Det medför att du kan byta mobilabonnemang när du vill hos Katshing, och så även byta operatör om du exempelvis vill ha ett fri surf-abonnemang.

Katshing erbjuder inget stöd för 5G

Som rubriken säger ger Katshing inget stöd för surf i 5G-nätet. Ett framtida stöd för femte generationens mobilnät är välkommet. Men du ska samtidigt tänka på att 4G-nätet är både snabbt och stabilt, så ett stöd för 5G-nätet räknas sällan som ett måste av den genomsnittlige kunden.

Inga abonnemang med obegränsad surf

Katshing erbjuder idag som bäst mobilabonnemang med 42 GB surf per månad. Det är en surfnivå som borde räcka bra för till och med för storsurfare. Men samtidigt hade ett abonnemang med 100 GB surf per månad eller fri surf varit ett välkommet tillskott.

Du ska samtidigt ha i åtanke att Katshing erbjuder nonstop-surf, vilket förenklat medför att du får obegränsad surf om du kan stå ut med hastighetsbegränsningen på 1 Mbps.

Du kan få en inkluderad mobil i ditt mobilabonnemang

Katshing erbjuder inte helt nya mobiler till sina abonnemang. Hos dem får du nämligen möjlighet att lägga till en begagnad iPhone till ditt mobilabonnemang. Att kunna köpa till en begagnad iPhone är generöst, i synnerhet då det blir mycket billigare än att köpa en ny iPhone samtidigt som du gör miljön en tjänst.

Inga rabatter för barn, studenter eller seniorer

Katshing erbjuder inga specialrabatter för exempelvis barn, studenter eller seniorer. De har nämligen ett fast och lågt pris för alla, vilket känns rättvist.

Katshing går i Tele2:s nät

Precis som Comviq och Tele2 själva förstås går även Katshing i Tele2:s nät. Tele2:s mobilnät ger dig en bra till mycket bra täckning i princip hela Sverige. Om du känner dig osäker på om du får en bra täckning där du bor och vistas som mest är det en bra idé att granska täckningskartan på Katshings webbsida.

Katshings kundsupport

Nedan berättar vi hur bra Katshings kundsupport presterar. Det vill säga bland annat hur enkelt det är att nå dem, och om de erbjuder några smidiga appar eller webbtjänster.

Du får support via direktchatt

Du får möjlighet att chatta med Katshing-supporten helgfria vardagar mellan 09.00-17.00. Det ska räknas som normala öppettider för en lågprisoperatör.

Du får inte support via telefon

Hos Katshing får du inte tillgång till telefonsupport. Att inte få support via telefon är helt normalt hos lågprisoperatörer. En lågprisoperatör som är ett undantag till den regeln är Vimla, som erbjuder telefonsupport på vardagar. 

Men för alla som inte behöver kontakta supporten så ofta borde direktchatt på vardagar vara bra nog.

Katshing erbjuder inga appar

Du får inte tillgång till någon mobil app för Android och iOS där du exempelvis kan kontakta kundsupporten. Men det ska inte räknas som någon nackdel då Katshings mina sidor-tjänst fungerar precis lika bra som renodlade appar.

Katshing och mina sidor

Katshing ger dig tillgång till en smidig funktion som de kallar för mina sidor. Där kan du bland annat kontakta supporten, fylla på surf och uppgradera ditt abonnemang genom att bara trycka på några knappar. Avsaknaden av mobila appar är alltså inte särskilt stor, även om Katshing-appar hade varit ett plus i kanten.

Frågor & svar

Erbjuder Katshing kontantkort?

Nej, Katshing erbjuder idag inga kontantkort. Du kan dock beställa ett kostnadsfritt simkort som du aktiverar när du vill, vilket ska räknas som unikt. Det kostnadsfria simkortet inkluderar fortfarande ett abonnemang, men då du kan aktivera det när du vill känns det lite som ett kontantkort.

Erbjuder Katshing mobilt bredband?

Nej, idag erbjuder Katshing inte något mobilt bredband. Ett framtida stöd för det hade varit tacksamt, men vi förstår om Katshing vill satsa 100 % på att vara en bra budgetoperatör för mobilabonnemang.

Erbjuder Katshing företagsabonnemang?

Nej, Katshing erbjuder inte företagsabonnemang. Om du är intresserad av att skaffa ett företagsabonnemang är det en bra idé att läsa vår recension av Telness. De är nämligen en operatör som specialiserar sig på just mobilabonnemang för företagsanvändare.

Vilket nät använder Katshing?

Katshing använder sig av Tele2:s mobilnät. Det är ett starkt mobilnät som täcker 99,9 % av den svenska befolkningen. Värt att tänka på är att lokala variationer förekommer, men som tumregel får du en bra täckning hos Katshing oavsett var i Sverige du bor.

Andra mobiloperatörer