Tre

Tre är en operatör som blev stor och populär i samband med att 3G-nätet rullades ut i Sverige. Men erbjuder Tre bra villkor samt låga priser, och hur är täckningen i Tres nät egentligen?

Snabbfakta:

 • Fullt stöd för 5G-nätet.
 • Du får dela din surf med andra Tre-kunder.
 • Du får inte spara din surf från månad till månad.

Jämför mobilabonnemang från Tre

Nedan finner du alla mobilabonnemang från Tre. Sortera och hitta rätt abonnemang för dig!

OrdinarieFamiljFöretag
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
199 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
399 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
499 kr/mån Ingen hastighetsbegränsning
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
598 kr/mån
Mer info
50 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
498 kr/mån
Mer info
15 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
398 kr/mån
Mer info
5 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
298 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
249 kr/mån
Mer info
Fri surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Tre?

Ja, i regel är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Tre. Hos Tre får du nämligen tillgång till 5G-nätet, oavsett vilket abonnemang du tecknar dig för. Utöver det erbjuder Tre ett riktigt bra företagsabonnemang, och du kan även skicka surf till andra Tre-kunder.

Men det finns även nackdelar du ska känna till. Du får inte spara någon surf, uppsägningstiden är relativt lång och täckningen i Tres nät är inte helt perfekt på landsbygden.

Det finns alltså både för- och nackdelar med att teckna sig för ett Tre-abonnemang. Läs gärna hela recensionen nedan för att få reda på hur Tre presterar i större detalj.

Tres mobilabonnemang

Tre erbjuder fyra typer av mobilabonnemang som i sin tur täcker alla tänkbara behov. Nedan ger vi dig information om alla abonnemang som Tre erbjuder, så även de för mobilt bredband.

Du får ta med surfpotten inom EU

När du är kund hos Tre får du ta med en surfpott på upp till 60 GB inom EU, vilket är extremt bra sett till vad konkurrenterna erbjuder. Hos konkurrenter såsom Vimla och Hallon får du i regel bara ta med dig mellan 10 och 15 GB surf inom EU.

Det högsta datataket för surf (på 60 GB) inom EU får du ta del av om du skaffar ett obegränsad surf-abonnemang från Tre. 

Du får inte spara din surf

Hos Tre får du inte spara din surf, vilket är ett stort tillkortakommande. Men det finns faktiskt en unik tjänst som ger alla Tre-kunder lite av ett plåster på såren. Den tjänsten pratar vi om under nästa rubrik.

Du får skicka surf till dina kompisar

Med hjälp av tjänsten 3Skicka surf får du möjlighet att skicka upp till 10 GB av din surfpott till vilken Tre-kund du vill. Det är enkelt att skicka surf via någon av Tres appar, men den tjänsten är samtidigt en mager tröst för att inte kunna spara sin surf.

Vi ska inte gnälla på Tre för att de erbjuder 3Skicka surf som faktiskt fungerar bra, men vi kan samtidigt inte berömma dem alltför högljutt. Det är nämligen mycket bättre och mer smidigt att få spara sin egen surf, som du faktiskt får göra hos omkring 75 % av Tres konkurrenter.

Här finns det absolut rum för förbättring.

Du får en uppsägningstid på 3 månader

En uppsägningstid på 3 månader är ganska tilltaget. I synnerhet om du tänker på att det finns många operatörer som erbjuder dig abonnemang utan uppsägningstid, såsom Fello och Karma. Även här finns det förbättringsutrymme för Tre.

Inga abonnemang med fasta rabatter

Studenter, seniorer och barn får inga fasta rabatter hos Tre. Här betalar alla exakt lika mycket, på gott och ont. Du får inte heller någon nyteckningsrabatt, alltså några inledande månader för omkring halva priset. 

Fullt stöd för 5G-nätet

Här presterar faktiskt Tre bra. Du får nämligen alltid surfa i 5G-nätet, oavsett vilket abonnemang du tecknar dig för. Det är starkt med tanke på att det är mycket få operatörer som ger dig tillgång till 5G-nätet även om du tecknar dig för något av de billigaste abonnemangen som erbjuds. 

Du får teckna dig för fri surf

Hos Tre kan du teckna dig för ett fri surf-abonnemang för ett relativt bra pris. Det är långt ifrån alla operatörer som erbjuder Fri surf-abonnemang, så här presterar Tre betydligt bättre än genomsnittet.

Du kan skaffa abonnemang med mobil

Som rubriken säger kan du skaffa en rabatterad mobiltelefon när du tecknar dig för ett telefonabonnemang hos Tre. De telefonmodeller du kan välja på inkluderar bland annat:

 • iPhone (alla nya modeller).
 • Samsung (alla nya modeller).
 • Sony (alla nya modeller)
 • Xiaomi (alla nya modeller)

Tre erbjuder företagsabonnemang

Hos Tre får du möjlighet att teckna dig för ett företagsabonnemang som är riktigt bra prissatt. Det finns bara ett företagsabonnemang att välja på, men när du får fri surf för ett mycket lågt pris går det knappast att klaga på bristen av valmöjligheter.

Denna operatör är alltså ett mycket bra val för företagsanvändare.

Tre erbjuder mobilt bredband

Tre erbjuder tre typer av abonnemang för mobilt bredband, och det mest påkostade abonnemanget ger dig obegränsad surf. Du får tillgång till 5G på alla abonnemang, och prisnivån är låg. Här finns det alltså ingenting att klaga över. 

Inga kontantkort erbjuds

Hos Tre kan du inte köpa kontantkort. Om du vill ha ett kontantkort som går i Tres nät rekommenderar vi att du läser vår recension av Hallon, då de är en operatör som erbjuder det.

Tre har ett starkt mobilnät

Tre erbjuder ett prisbelönt mobilnät som enligt en undersökning från 2022 ger dig lika bra prestanda som Telias nät. Åtminstone när det kommer till datakrävande saker såsom spel och streaming. 

Den stora fördelen med Tres nät är att du i princip alltid får en mycket bra täckning i medelstora och stora städer. Nackdelen är i sin tur att Tres nät inte är särskilt väl utbyggt på landsbygden, alltså i små städer i exempelvis Norrland.

Allt som allt erbjuder Tre dig ett bra mobilnät, även om det finns små brister.

Tres kundsupport

Den kundsupport som Tre erbjuder ger dig bra öppettider, i synnerhet om du använder direktchatt som kontaktväg. Nedan berättar vi hur Tres kundsupport presterar i större detalj.

Du kan chatta med supportavdelningen

Som rubriken säger kan du chatta med Tres supportavdelning. Chatten har öppet måndag till lördag. Att Tre erbjuder support via chatt som är lördagsöppen är en bra bedrift.

Du kan ringa till supportavdelningen

Tres telefonsupport har öppet alla vardagar mellan 09.00-18.00. Det ska räknas som generösa öppettider, och Tre ska även ha ett plus i kanten för att de ens erbjuder telefonsupport. Allt fler operatörer har nämligen gått över till att bara erbjuda support via chatt.

Mina Sidor heter Mitt3

Tres version av ”Mina Sidor” heter Mitt3. I den portalen loggar du in med hjälp av Bank-ID, och där kan du bland annat:

 • Betala dina fakturor.
 • Byta abonnemang inom Tre.
 • Köpta till mer surf.
 • Kontrollera hur mycket surf du har kvar.
 • Se vilket abonnemang du har idag.

Tre erbjuder appar för iOS och Android

Tres appar för iOS och Android är exakt samma sak som webbaserade Mitt3. Apparna fungerar alltså precis som Mitt3, och funktionerna är exakt densamma.

Många gillar dock att ladda ned Tres appar då det är smidigare att logga in i en app jämfört med att behöva öppna webbläsaren för att ta sig till webbaserade Mitt3. Allt som allt ska Tre ha beröm för att ha gjort riktigt säkra och begripliga appar som många föredrar.

Vanliga frågor & svar om Tre (3)

Kan jag ta med mitt Tre-abonnemang utomlands?

Ja, du kan ta med ditt mobilabonnemang från Tre utomlands. Inom EU och EES får du ta med en surfpott på maximalt 60 GB, men utanför EU/EES får du inte ta med din surfpott. I länder såsom Thailand och USA är det alltså relativt dyrt att använda sitt 3-abonnemang. Värt att veta är att alla svenska operatörer är dyra att använda utanför EU och EES. Så vi kan inte kritisera Tre alltför mycket.

Kan jag spara min surf med Tre?

Nej, idag kan du inte spara surfen om du har ett Tre-abonnemang. Du kan däremot skicka surf till andra som har Tre som operatör med hjälp av tjänsten 3Skicka surf. Men även om 3Skicka surf är en bra tjänst är det mer fördelaktigt att få spara sin surf från månad till månad.

Är tre en bra operatör för företagare?

Ja, Tre är en bra operatör för företagare. Främst då du får möjlighet att skaffa ett billigt företagsabonnemang med fri surf hos denna operatör.

Andra mobiloperatörer