Telness

Telness är en operatör som enbart erbjuder företagsabonnemang, och som går i Telias nät. I denna recension får du bland annat reda på vad som skiljer Telness från andra operatörers företagsabonnemang. Det vill säga vad som gör Telness unikt, och vad det är som Telness erbjuder.

Snabbfakta:

 • Du får tillgång till smarta mjukvarulösningar
 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid.
 • Unikt abonnemang för IoT-enheter.

Jämför företagsabonnemang från Telness

Nedan finner du alla företagsabonnemang från Telness. Sortera och hitta rätt abonnemang för dig!

Företag
100 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
449 kr/mån
Mer info
60 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
399 kr/mån
Mer info
20 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
299 kr/mån
Mer info
3 GB surf
Fria SAMTAL
0 mån BINDNINGSTID
229 kr/mån
Mer info

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Telness?

Ja, om du har behov av enkel administration av alla företagsabonnemang och andra smidiga mjukvarulösningar är Telness en utmärkt mobiloperatör. Det finns vissa tillkortakommanden såsom uteblivet stöd för 5G och ingen möjlighet att spara surf.

Om Telness är en bra idé eller inte beror alltså främst på om du har nytta av deras mjukvarulösningar eller inte, för de är nämligen riktigt bra. 

De mobilabonnemang som Telness erbjuder

Telness erbjuder tre typer av abonnemang, två av dessa är mobilabonnemang och abonnemang för mobilt bredband. Den tredje abonnemangstypen är ett machine-to-machine-abonnemang som vi berättar innebörden av lite längre ned i recensionen.

Du får ta med din surf inom EU/EES

Hos Telness kan du använda din surf inom EU/EES på precis samma sätt som i Sverige. Det är sannolikt en uppskattad förmån hos företagare som har anställda som ofta reser inom EU/EES.

Värt att veta är samtidigt att exempelvis Telenor och Tre också erbjuder företagsabonnemang där du behåller hela eller delar av din surfpott inom EU/EES. Så det som Telness erbjuder inom denna kategori är bra, men samtidigt inte unikt.

Du får inte spara din surf

Telness ger inte sina kunder möjlighet att spara sin surf från månad till månad. Det ska räknas som ett tillkortakommande.

Ingen bindningstid eller uppsägningstid

Det faktum att Telness inte tar ut någon bindings- eller uppsägningstid ska räknas som starkt. Få företagsabonnemang är så här pass flexibla.

Inget stöd för 5G-nätet

Som läget ser ut idag får kunder hos Telness inte tillgång till 5G-nätet, vilket även det ska räknas som ett tillkortakommande.

Du får inte tillgång till obegränsad surf

Hos Telness måste du välja ett abonnemang som ger dig en begränsad mängd surf. Även om den maximala surf du kan få varje månad är generös går det snabbt att göra av med surf, i synnerhet om du har ett företagsabonnemang.

Det faktum att Telness inte erbjuder fri surf-abonnemang är lite besvärande.

Du kan inte få en inkluderad mobil i ditt abonnemang

Telness erbjuder inte några mobiltelefoner som följer med när du tecknar dig för ett mobilabonnemang hos dem. Så om du vill ha telefoner till dina abonnemang får du köper dem separat.

Telness erbjuder mobilt bredband

De abonnemang för mobila bredband som Telness säljer är bra prissatta, men ett mobilt bredband-abonnemang med fri surf hade samtidigt varit ett trevligt tillskott.

Telness erbjuder inte kontantkort

Då Telness enbart vänder sig mot företagsanvändare kan vi inte klandra dem för att de inte erbjuder några kontantkort. Inga företagsanvändare vill ha kontantkort, och därför erbjuder inte Telness det. Så enkelt är det.

Telness erbjuder Machine-To-Machine-abonnemang

Ett abonnemang som särskiljer Telness från dess konkurrenter är just deras Machine-To-Machine-abonnemang (M2M-abonnemang). Det abonnemanget är framtaget för att möta svenska företags krav på konstant internetuppkoppling för deras IoT-enheter.

Vanliga företagsprodukter som idag ofta är en del av ett IoT-system inkluderar:

 • Smarta larm
 • Smarta gräsklippare
 • Smarta kassasystem
 • Smarta luftvärmepumpar
 • Smarta hissar

Då IoT-produkter i princip inte drar någon data alls inkluderar de Machine-To-Machine-abonnemang som Telness säljer en liten datapott, vilket är såväl logiskt som normalt. 

Telness går i Telias nät

En av Telness främsta styrkor är att de går i Telias starka mobilnät som ger dig en bra täckning i princip överallt. Konkurrenter såsom Tre och Telenor erbjuder generellt långt ifrån lika bra täckning jämfört med operatörer som går i Telias nät.

Det är mjukvaran som är Telness styrka

Telness är lika mycket ett mjukvaruföretag som en mobiloperatör. Det är alltså mjukvaran som är Telness främsta styrka, och i rubrikerna nedan berättar vi varför så är fallet.

Telness portal

Med hjälp av Telness portal kan du bland annat administrera alla företagsabonnemang. Du loggar in med hjälp av Bank-ID, och väl inne i portalen kan du även:

 • Se företagets samlingsfakturor.
 • Kontrollera så att alla abonnemangsfakturor stämmer.
 • Ställa in eller skaffa fler telefonväxlar.

Telness Softphone

För att Telness Softphone ens ska fungera måste du ha en telefonväxel från Telness. Men om du väl har det är denna tjänst riktigt smidig. Med Telness Softphone kan du bland annat eliminera behovet av fysiska telefoner genom att ringa via datorn, alltså i förlängningen via telefonväxeln.

Telness kundsupport

Telness presterar mediokert inom vissa kategorier, men kundsupporten är inte någon av dem. Den här operatören har nämligen en supportavdelning som har öppet stora delar av dygnet precis varje dag, vilket vi pratar mer om nedan.

Chattsupporten har utmärkta öppettider

Den chattsupport som Telness erbjuder har öppet mellan 07.00 – 23.00 på vardagar och mellan 09.00-23.00 på helger. Det är riktigt generösa öppettider, och så även nödvändigt långa öppettider då det är företagsanvändare som är Telness målgrupp.

Telefonsupporten har öppet på vardagar

Telness telefonsupport har öppet på vardagar mellan 09.00 – 17.00. Helgöppet hade varit uppskattat, men chattsupport räcker sannolikt för de flesta som behöver kontakta Telness på helgen.

Svar på vanligt ställda frågor

Får jag mycket för pengarna hos Telness?

Ja, om du är en företagsanvändare som har behov av begripliga och avancerade mjukvarulösningar såsom telefonväxlar och IoT-abonnemang är Telness ett utmärkt alternativ. Denna operatör är samtidigt ingen lågprisoperatör, men om du tänker på den mjukvara som inkluderas får du trots allt mycket för pengarna.

Vilket nät använder Telness?

Telness går i Telias nät tillsammans med bland annat Fello, Halebop och Telia själva förstås.

Erbjuder Telness stöd för 5G?

Som läget ser ut idag får du inte tillgång till 5G-nätet oavsett vilket Telness-abonnemang du tecknar dig för.

Andra mobiloperatörer