My Beat

My Beat är en mindre operatör som startade 2014 och som strävar efter att utmana de större mobiloperatörerna med låga priser och ett större miljötänk. De erbjuder till exempel att köpa en begagnad mobil till ditt nya abonnemang för att värna om miljön. Mybeat använder sig av Telenors nät vilket ger dig bra mobiltäckning. De konkurrerar med bland annat Fibio och Hallon som lågprisoperatör.

Snabbfakta:

  • Alltid fria samtal och sms.
  • Omtyckt kundtjänst
  • Bra täckning

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos My Beat?

Ja, med MyBeat får du en mobiloperatör som har billiga abonnemang och bra täckning. Det ger dig möjlighet att varje månad spara lite pengar och samtidigt kunna ringa, smsa och surfa som du vill utan problem.

Det finns flera fördelar med att skaffa abonnemang hos My Beat:

  • Bra och billiga mobilabonnemang
  • Grön mobiloperatör med reused mobiler
  • Utmärkt kundservice

Tack vare deras låga pris, bra mobilnät och en bra kundtjänst gör det att de står sig bra mot de större mobiloperatörerna. 

Mobilabonnemang som My Beat erbjuder

Mybeat har fyra billiga abonnemang med data från 2 GB upp till 60 GB. Det är abonnemang som fungerar för de flesta personers behov. Det enda som skiljer abonnemangen åt är datamängden och priset såklart, utöver det är abonnemangen helt lika. 

Mobilabonnemang hos My Beat: 

  • 2 GB
  • 4 GB
  • 10 GB
  • 60 GB

Kostnaden är från cirka 90 kr upp till 350 kr. Alla deras abonnemang ger dig fria samtal och SMS och MMS i EU. De erbjuder 5G som tillval och kostar 30 kr i månaden. Du kan mejla kundtjänst och be dem aktivera det åt dig.  

Är du en person som streamar mycket och laddar ner stora filer kan det behövas mer än vad 60 GB. Då får du titta på andra mobiloperatörer som erbjuder en högre surfmängd eller obegränsad surf. Hos Chili och Fibio hittar du obegränsad surfmängd till ett bra pris

Får du slut på surf hos MyBeat kan du köpa till extra surf. Du får då ett sms när din data tar slut med instruktioner om hur du gör. 

De erbjuder inte några speciella abonnemang för studenter eller pensionärer. Som tur är så är abonnemangen redan billiga hos My Beat. 

Däremot får du 10 procent på hela abonnemangskostnaden om du samlar minst tre abonnemang hos My Beat. Så det blir lite som ett familjeabonnemang även om det formellt inte heter så.

Du kan också beställa mobilt bredband hos My Beat med 40-500 GB varje månad. Ett bra komplement till ditt vanliga mobilabonnemang. 

Du får inte spara din surf

Tyvärr sparas inte din surf till månaden efter. Det gör att om du har data kvar vid månadsskiftet förlorar du den datan. Det är en klar nackdel om du surfar mycket.

Bindningstid och uppsägningstid

My Beat har ingen bindningstid när du tecknar ett nytt abonnemang. Uppsägningstiden är bara en månad. Det gör det lätt för dig att byta operatör utan problem om du hittar ett bättre erbjudande. 

Många mobiloperatörer erbjuder idag mobilabonnemang utan bindningstid. Det gör det lätt för dig som kund att byta abonnemang när du vill för att passa din plånbok eller förändrade behov.

Skulle du beställa en mobiltelefon på avbetalning får du en bindningstid på 24 månader. Annars är alla abonnemang i grunden bindningsfria. 

Du får ta med din surf inom EU/EES

Du får använda hela din surfmängd som ingår i ditt abonnemang när du reser inom EU/EES. Detta gäller alla abonnemang. 

Du får givetvis även ringa och skiska SMS och MMS gratis inom EU/EES. Något som idag är standard hos alla mobiloperatörer. 

Kostnaden för samtals, sms och data utanför EU varierar beroende på vilket land du befinner dig i. Du kan då välja att stänga av möjligheten att koppla upp sig mot andra operatörers nät. På så sätt behöver du inte oroa dig för oväntade kostnader. 

Köp begagnad mobiltelefon till abonnemanget

Många mobiloperatörer erbjuder helt nya telefoner till ditt abonnemang. My Beat vänder lite på det för att kunna erbjuda ett mer miljövänligt och billagare alternativ för dig. De erbjuder dig att köpa en begagnad mobiltelefon som reparerats, fabrikåterställts och sen testats för att se så de fungerar till 100 procent. 

Du får också ett års garanti och 14 dagars ångerrätt. Det gör att om du skulle få något tekniskt fel så täcks det av garantin. 

Vilket mobilnät ingår My Beat i?

De har inget eget mobilnät utan använder istället Telenors nät. Du får därför en väldigt bra täckning över hela Sverige. 

Hur bra täckning har My Beat?

Eftersom de använder Telenors nät har de lika bra täckning som Telenors kunder fast till ett billigare pris. Du får därför en bra täckning i mer eller mindre hela Sverige. 

Är det så att du saknar täckning men har tillgång till WIFI går det bra att ringa och smsa via det nätet istället. Det gör att du utökar din täckning runtom i landet. 

Kundtjänst

Skulle du få problem kontaktar du enkelt deras kundtjänst via telefon, mail eller formulär. Deras kundtjänst är faktiskt en av Sveriges bästa om man jämför med de övriga mobiloperatörerna, enligt Trustpilot. 

När vi själva testat att ringa upp deras kundtjänst har det alltid varit korta väntetider där personalen snabbt och lätt hjälpt till med de olika frågor som ställts. 

Telefonsupporten har öppet under kontorstid

Vill du ha hjälp når du dem under vardagar mellan 09-17:00. Fler och fler mobiloperatörer tar bort kundtjänst över telefon men My Beat erbjuder fortfarande detta och det är något som uppskattas av kunderna. 

Mail och Formulär

Är inte din fråga bådskande kan du alltid skicka ett mail eller fylla i formuläret på deras hemsida med din fråga även efter kontorstid. Du får då vänta på svar tills kundtjänsten öppnar igen. 

Du får också svar på många av de vanligaste frågorna på “Min sida”. Där hittar du också information om ditt abonnemang. Förutom det har de även en Frågor & Svar-sida där du hittar en många svar på de vanligaste frågorna. 

Erbjudanden hos My Beat

De erbjuder ofta rabatter på mobilabonnemangen så som halva priset i tre månader. Ibland har de erbjudanden på halva priset i upp till sex månader.

Vanliga frågor & svar om MyBeat

Erbjuder My Beat mobilabonnemang för företag?

Nej, De erbjuder tyvärr inte mobilabonnemang för företag i dagsläget.

Har My Beat pensionärsrabatt?

Nej, idag erbjuder de inte seniorrabatt på några av deras abonnemang som du hittar på deras webbplats.

Ebjuder My Beat studentrabatt på sina abonnemang?

Nej, i dagsläget erbjuds ingen studentrabatt.

Hur snabbt kan man surfa med MyBeat

MyBeat använder sig av Telenors nät vilket ger dig möjligheten att surfa i hastigheter mellan 10-40 Mbit/s.

Kan jag behålla mitt befintliga nummer?

Ja. När du blir kund och tecknar ett mobilabonnemang hos MyBeat kan du fylla i att du vill behålla ditt nuvarande nummer. Att flytta numret tar cirka 4-5 dagar.

Har My Beat 5G?

Ja, det är tillgängligt som tillval för 30 kr i månaden.

Andra mobiloperatörer