Telia

Telia är Sveriges största och äldsta mobiloperatör. De har generellt bäst täckning då de under åren kunnat bygga många mobilmaster runtom i Sverige. De har även vunnit pris för bästa nät.

Hos Telia hittar du ett brett utbud av abonnemang med 5G. Tack vare ett bra utbyggt mobilnät får du en bra hastighet som passar de flesta personer.

Snabbfakta:

 • Sveriges största mobiloperatör
 • Bäst täckning
 • Stort förtroende från kunder och allmänhet

Är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang hos Telia?

Ja, du får tillgång till både många mobilabonnemang men också andra tjänster. Du kan till exempel köpa till mobil, streaming, mobilt bredband och fast bredband. Det gör att du kan hitta allt hos ett och samma företag. 

En nackdel med Telia är att de är så stora och de kan då ta ganska höga avgifter. De tar mellan 100-200 kronor mer för deras abonnemang med obegränsad surf och ett liknande abonnemang från Tele2.  

Anledningar till att skaffa mobilabonnemang med Telia: 

 • 99,9 procent täckning
 • Stort utbud av tjänster

Mobilabonnemang som Telia erbjuder

Telia har ett mobilabonnemang för alla, om du är villig att betala lite mer. De erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner, familjeabonnemang, Företagsabonnemang och möjligheten att lägga till en extra användare. Den extra användaren får då lika mycket surf som du har i ditt abonnemang fast till en lägre kostnad. 

De erbjuder tyvärr inte rena abonnemang för studenter. De erbjuder istället 50 kronor i rabatt per månad om du är mellan 18-27 år. Vill du ha bra studentabonnemang får du istället gå vidare till Telias lågprisoperatörer Fello och Halebop. Samma täckning till ett lägre pris. 

De har en sida för seniorabonnemang men priserna är samma som för de ordinarie abonnemangen. Kolla istället på andra operatörer som erbjuder seniorabonnemang.

De abonnemang som erbjuds till privatpersoner är:

 • 3 GB
 • 15 GB
 • 40 GB
 • Obegränsad surf med Netflix, Cmore och Hbomax. 
 • Familjeabonnemang

Du får spara din surf

Hos Telia får du spara din surf som är över vid månadsskiftet. Du får spara upp till 50 GB så länge du vill. Det motsvarar flera timmars tittande på Netflix eller dagars lyssnande med Spotify.

Att ha möjligheten att spara surf är en klar fördel. Använder du lite surf en månad och mer en annan spelar det inte så stor roll. Det brukar då jämna ut sig över tid utan att du behöver köpa till mer surf.

Du får ta med din surf inom EU/EES

Du ringer, skickar meddelanden och surfar till samma pris som hemma i Sverige. Du får använda hela din surf som du har i ditt abonnemang upp till 50 GB i månaden. Det gör att de absolut flestas behov uppfylls.

Det gör att du kan surfa, streama och lyssna på musik som vanligt när du är ute i Europa. Tänk på att det finns vissa länder som inte ingår i avtalet. Storbritannien, Turkiet och Vatikanstaten ingår till exempel inte och där får du betala andra priser. 

Abonnemang med mobil

Du kan välja att köpa till en telefon när du tecknar ett abonnemang. Du får då se månadskostnaden för den aktuella telefonen tillsammans med abonnemangskostnaden. 

När du köper till en telefon är det alltid en bindningstid om du väljer att köpa telefonen på avbetalning. Bindningstiden är 24 eller 36 månader. 

Telia erbjuder telefoner från:

 • iPhone 
 • Samsung
 • Sony 
 • Xiaomi 
 • Doro

Det gör att du lätt kan lägga till en telefon du tycker om i ditt abonnemang. 

Bindningstid och uppsägningstid

När du tecknar ett abonnemang hos Telia finns det ingen bindningstid utan endast uppsägningstiden på en månad. 

Köper du till en telefon med ditt abonnemang på avbetalning kan du välja bindingstid mellan 24 och 36 månader. Det gör att du inte kan byta abonnemang eller byta operatör under den perioden. Du får då betala alla månadsavgifter plus uppsägningstid som är kvar vid tidpunkten för att du bryter abonnemanget. 

Vilket mobilnät ingår Telia i?

Telia har ett helt eget nät som de byggt upp under lång tid. De håller på med en uppgradering av deras nät. De tar då bort gammal utrustning och ersätter med ny som gör att deras nät blir stabilare och snabbare. 

De arbetar med att mer än fördubbla deras 4G kapacitet och utvecklar också sin 5G-täckning över hela Sverige. Något som förmodligen kommer göra att de fortsatt kommer ha ett bra nät. 

Hur bra täckning har Telia?

De har Sveriges bästa täckning rent generellt. Det säger dock inte att det är bäst för dig. Du behöver alltid kolla på deras täckningskarta för att se om de har en bra täckning i området där du bor och rör dig. 

De har i 5 år blivit utsedd till Sveriges bästa nät enligt Umlaut som gör årliga undersökningar av mobilnätet. 

Telia kundsupport

Hos Telia kan du göra väldigt mycket själv på Mitt Telia. Du kan också kontakta dem via telefon och chatt under större delen av dygnet. Är det stängt kan du mejla eller leta efter svar på din fråga i deras supportarkiv där de samlar många vanliga frågor från kunder.  

Chatt- och telefonsupport med generösa öppettider

Telefonsupporten har öppet mellan 08:00-19:00 på vardagar och 10:00-18:00 på lördagar. Söndagar håller de stängt.
Chatten har öppet mellan 08:00-21:00 på vardagar. 

Det tycker vi är generösa öppettider som man kan förvänta sig med tanke på att de är dyrare än många av deras konkurrenter. 

Mitt Telia

Om du redan är kund hos Telia kan du logga in på Mitt Telia och sköta många av ärendena där. Du kan bland annat säga upp tilläggstjänster, se hur mycket data du har kvar och även byta abonnemang. Vill du säga upp ditt abonnemang måste du ringa dem på telefon eller kontakta dem via chatten.   

Frågor & svar

Erbjuder Telia mobilabonnemang för företag?

Ja, de har flera abonnemang för dig och ditt företag. De erbjuder bland annat obegränsad data för videmöten. Du får tjänster som:

 • Obegränsad data för videomöten
 • Fri surf Microsoft 365
 • Surfhastighet mellan 100-1500 Mbit/s

Har Telia pensionärsrabatt på sina abonnemang?

Nej, de erbjuder idag ingen pensionärsrabatt. Titta istället på Fello eller Vimla för prisvärda seniorabonnemang.

Har Telia 5G?

Telia erbjuder 5G täckning i många städer i Sverige. De bygger ständigt ut deras 5G nät så det blir mer tillgängligt. Alla deras abonnemang erbjuder 5G. Endast abonnemanget med 0,2 GB data saknar 5G-stöd idag.

Vilka mobiloperatörer använder sig av Teias nät?

Fello och Halebop använder sig av Telias nät. De är lågprisaktörer där du kan hitta bra priser på många abonnemang.

Andra mobiloperatörer